Tour de France - Etappe 18 - Briançon > Izoard - 179.5 km - Zirve Finişli Dağlık Etap - 20 Temmuz Perşembe

Etap Tanıtımı
Alp'lerde zirve finişli son dağlık etap. Buraya kadar sürmesini diliyoruz genel klasman savaşının.


1. kategori Col de Vars'ın ardından Ay Yüzeyine benzeyen dağların arasında İzoard tırmanılacak:


52 puan var Dağların Kralında. 

Bardet ve Aru Froome'a birşey yapacaklarsa artık son şansları. Froome çok güçlü. Belki Aru'dan bir Hail Mary denemesi gelir.

Bitime 75 km kala seyretmeye başlanabilir. TSİ ile 16:15 sonrası.

Sonuç


De Marchi, De Gendt, Gesbert ve Calmejane'ın açtığı kaçış trenine 54 kişi katıldı. Sky son yokuşa kadar bekleyecekti.

60 kilometre sonunda Calmejan güçlü kaçış grubunda de Gendt ile birlikte kaçıtı ilk dağ kapısı için. Peloton 5 dakika geride kaldı. De Gendt kapıyı aldı, ama Barguill büyük bir ihtimalle Dağların Kralı olacaktı. 100 km kala fark 6 dakika.

88 kilometre geçilen Les Thuiles kapısını yeşil mayoda 3. olmak için savaşan Colbrelli aldı.

1. Kategori Col de Vars'a gelirken pelotonu Bora-Hansgrohe çekiyordu. 15. liklerini korumak adına yaptıkları bu hamle Rasmussen'i bile çok kızdırdı: "Bora-Hasgrohe iyi bir tokatı hakediyor" diyor. Sky dünya karması ile gelmişken bir de onlara yardım etmek gereksiz tabi.

Col de Vars'ın eğimi kaçışı önce 25 kişiye indirdi, sonra önde 4 kişikil bir grup oluşturdu. Astana'nın Kazak ismi Lutsenko 1. geçti bu kapıyı. Aru'yu beklememesi ilginç. Astana sanırım podyum umutlarını gömmüş, son büyük etapta televizyon zamanı peşinde. Bu yokuşun geride kalması ve Dağların Kralı mayosunda 2. olan Roglic'in puan alamaması ile Warren Barguil Dağların Kralı oldu. Etap da aldı, tebrikler.

Izoard zirvesine giriş ile kaçış 10 kişiye düştü. 20 km kala AG2R pelotonun önüne geçsede Froome'un önünde Kwiatkowski, Nieve ve Landa gibi bir yenilmez armada vardı.

15 km kala Lutsenko solo bir atak yaptı ama bu atağın başarılı olmayacağı barizdi. Kolombiya Milli gününda Atapuma Lutsenko'yu yakaladı ve önde solo devam etti. Bu kazanan atak olabilirdi ki, Dağların Kralı Barguil ve son Tur'unda güzel bir veda bırakmak isteyen Contador 7 km kala favori grubundan ayrıldılar ve Atapuma'yı takibe başladılar.

Landa favorilerin önünde kaçtı. Bardet'in atağını Froome takip edebildi. Tam bu sırada Froome bir atak daha yaptı ve Landa'yı yakaladı. Sky etap için böyle bir strateji yapmış. Ancak Uran ve Bardet onları yakalayabildi. Landa en iyi üçlünün önünde domestiklik yapıyor. Domestik görevi olmasa bu üçünü de geçebilir bir hali var.  (Video)

Barguil etabı aldı. İkinci etabı. Atapuma Kolombiya gününde 2. oldu. Arkadaki üçlü 4 saniyelik son zaman bonusu için savastılar ve Bardet bunu alarak Uran'ın önüne geçti. (Video)

Klasman


Froome artık şampiyon. Bardet 4 saniye ile Uran'ın önünde olsa da Zamana Karşı'da Uran'ın gerisinde kalacak büyük ihtimalle. Barguil Dağların kralı oldu. Matthews de yeşil mayoyu almak üzere.

Turistik

Barcelona'dan aldığı adının yanı sıra Barcelonette Meksika'ya verdiği göç ile ünlü. Bir ara Meksika tekstil ticaretinin %20'si bu bölgeden geliyormuş. Avrupa'nın en büyük Meksika festivali bu şehirde.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem