Tour de France - Etappe 15 - Laissac-Sévérac l'Égise > Le Puy-en-Velay - 189.5 km - Tepelik Etap - 16 Temmuz Pazar

Masif Central'e doğru Aubrec platosunda ilerliyoruz, 1000 metrenin altına inmeyen bir etap.


İki birinci kategori yokuş ve 2 tane 3 ve 4. kategori yokuş ile durmadan inen çıkan bir profil. Son kilometre dümdüz, ancak 190 kilometre ve yokuşlar sonrasında saf sprintçiler etabı zaman limitinde tamamlama mücadelesi verecek. Kaçış grubuna kalması muhtemel.

41 kilometre kala gelecek Peyra Talliade yokuşu belk bir genel klasman atağı getirebilir. 17:50 gibi geçilmesi bekleniyor. En kötüsü ciddi bir kaçış oluşacaktır.

Dağları Kralı mayosu için 23 puan var. Tepeli etap olduğu için ara sprintde 20, bitişte 30 puan var yeşil mayo için.

Sonuç


İlk dakikayla güçlü bir kaçış oluştu. Dağların Kralı Barguil, BMC'nin 14. sırada en iyi adamı Caruso ve Etiyopyalı Tsagbu Grmay bu grubun içerisinde. Qhubeka vakfının mezunu Grmay ile ilgili Daniel Friebe'nin bu iki tweeti ilginç:







Kaçışın içerisinde uzun menzilli ataklar yapabilen zamana karşı Dünya ve Almanya şampiyonu Dan Martin de var. 10 km'de 1 dakika fark yaratıyorlar. Martin tehlikeli olabilir.

İlk Zirve Kapısına gelirken Barguil herkesi geride bırakıyor ve 10 puanı alıyoe. Peloton zirveye gelmeden Trek'in Hollandalısı Bauke Mollema'nın liderliğinde bir grup pelotondan kopuyor. Sky dışında herkesin bir adamı var. Sprinte koşmak isteyen Matthews da bu grupta. Kittel için yokuşar çok ağır. (Video)

Zirve kapısının ardından Barguil'i Caruso, Pauwels, Grmay ve Van Barle yakalıyor. Arkadaki büyük takip grubunun 1:15, pelotonın 4:30 önünde 2. yokuşa başlıyorlar.  Barguil 3. kategoriden 2 puan alıyor.

60. kilometrede kaçış grubu içinde Matthews ve birçok etap avcısının bulunduğu grup ile birleşiyor. 28 kişiler ve 4:15 önündeler. 96. kilomteredeki sprint kapısını Matthwes alıyor ve 20 puan kapatıyor yeşil mayo farkını. Peloton 6:05de.

66 km kala fark 7 dakikanın üstüne çıkıyor ve uzun menzilli füze Tony Martin tek başına kaçıyor. İlk defa tırmanılacak Peyra Taillade yokuşunu tek başına geçebilecek mi soru bu.

40 km kala tam Peyra Taillade'ye gelirken AG2R bir atak yapıyor ve Froome'u izole ediyor. Froome zor da olsa yetişiyor. (Video)

Tam Froome yakaladı derken arka tekeri patlıyor ve Kwiatkowski yaptıkları yetmezmiş gibi oracıkta kendi tekerini monte ediyor. Ancak Froome tek başına yetişmeye çalışıyor. Mikel Landa telsiz ile emir alıp Froome'un yanına gidiyor ve Froome'u ana gruba taşıyor. Bu kadar güçlü bir kadro gerçekten inanılmaz.

Barguil Tony Martini yakalayıp geçiyor. Bu yokuştan da 10 puanı topladıktan sonra kaçış grubuna yakalanıyor. İnişte Mollema kaçış grubundan kopup etaba koşuyor. Bardet'in inişteki atağı yetmiyor. Froome yalnızken yeterli sertlikte atak yapamamış olmanın sonucunu yaşıyorlar.

4. kategorideki son yokuşu Mollema alıyor. Arkadan Barguil, Roglic, Ulissi and Gallopin kovalıyor. 4 kişi Mollema'yı yakalayıp sprinte götürebilecekler mi?

Sarı mayo grubundan Dan Martin atak yapıyor ve 14 saniye çalıyor Froome'dan. Etap ilk takip grubundan Mollema'ya gidiyor. Quintana patlıyor ve 2 dakikanın üzerinde fark yiyor.

Klasman

Turistik

Le Puy-en-Velay iki tane volkanik tepe içeriyor. Bir tanesinin üzerinde kitsch bir Meryem ana heykeli var. Diğeri, yani Saint-Michel d'Aiguilhe çok güzel:



Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem