72. La Vuelta Ciclista a España - 2017

Parkur



Fransa'nın Ositan dili konuşulan ve İspanyol yarımadası ile bağları bulunan Nimes kentinden başlayarak Andora üzerinden Valencia bölgesine gidiyor rota. Don Kişot'un memleketi La Mancha bölgesinin yarımadanın içerisindeki şehirlerini ziyaret ede ede Murcia'ya varıyoruz güney doğuda. 2. hafta Andalucia'nın güneydeki dağlarını gezdikten sonra 3. hafta için tüm yarımadayı güneyden kuzeye geçen bir transferden sonra Kuzeydeki dağları ziyaret ediyoruz, Navarro, Asturias ve Cantabria bölgelerinde. Son gün Madrid'deki zafer turu ve sprint ile bitiyor.



İlk dinlenme gününe kadar olan 9 günlük ilk "hafta"ya bakarsak La Vuelta'nın neden Genel Klasman ve Tırmanışçılar için tasarlanmış bir tur olduğunu görebiliyoruz:

İlk gün koşulacak Takım Zamana Karşısı ve bizi dağlara götürecek 2 etap dışında sadee 4 etap sprinterlere kalacak. 21 Ağustos Pazartesi koşulacak 3. etap Andora'da ilk dağlık etap olacak ve genel klasmancıları hafif hafif kıpırdatacak. Daha sonra 25. Ağustos Cuma'ya kadar Ardennes klasikçilerine ya da kaçışçılara gidecek tepelik etaplar var. 26-27 Ağustos haftasonunda bizi iki tane zirve finişi bekliyor. Tur kategorilerine göre düz ve dağlık olarak görünse de bu etaplar, her ikisi de zirve finişi ile bitecek.

2. hafta da 3 tane güzel ciddi tırmanışlar olan etaplar ile başlıyor. 29 Ağustos Salı koşulacak 10. etap 1 kategori tırmanışın adrından gelen hızlı bir iniş ile bitiyor. Froome ve Nibali'nin iniş savaşlarını izlemek isteyenler için bire bir. Ertesi gün, Çarşamba, koşulacak 11. etap 1. kategori bir yokuşun adrından bir başka 1. kategori bir yokuşta zirve finişi ile bitiyor. Perşembe günkü 12. etap benzer bir ikili yokuş ile bitiyor, ancak zirve finişi yerine kaçışa yarayacak bir düzlük ile bitiyor. Kaçış yakalanır mı yakalanmaz mı heyecanı yaşayabiliriz. Cuma günü koşulacak 13. etap hem bize hem genel klasmancılara bir ara veriyor ve sprinterlere bir şans veriyor. 2 ve 3 Eylül haftasonu 2 tane özel kategori zirve finişi var. Froome'dan zaman çalması gereken tırmanışçılar için (Nibali, Aru, Bardet, Yates'ler, Chaves ve Contador zorlayacaklardır bu günde.

2. dinlenme günü sonrası 5 Eylül Salı koşulacak 16. etap 40 kilometrelik klasik bir zamana karşı. Froome genel klasmancılar arasında favori olacak ve kaybettiğini geri almaya çalışacak. Çarşamba'dan Cuma'ya koşulacak 3 etap da (17-18-19) son yıllarda moda olan bol tırmanış kısa etap tipinde tahmin edilmesi zor etaplar. Genel klasmanda Froome'a karşı olası bir koalisyon çalışabilir, ya da 9 Eylül'de çıkılacak tüm turlardaki en dik yokuşlardan biri olan Angliru öncesi işi kaçışa bırakabilirler. 20. Etap kazananı belirleyecek. Pazar günü Madrid'de son sprintimiz var.

Favoriler

En büyük favori Tour de France dışında ilk Büyük Tur'unu kazanmak isteyen Froome. Sky B destek takımı ile gelmiş. 40 kilometrelik zamana karşı Froome'un avantajına olacak. Takım zamana karşısı için de iyi bir ekip Sky. Dağlarda neler yapacak, sezonunu Fransa + Vuelta olarak planlayan Froome'un hesapları tutacak mı göreceğiz...

Favori olmasa da en çok konuşacağımız isim son yarışını koşan Alberto Contador olacak. Kürsü bekliyorum.

Diğer favoriler Astana'dan Aru, Bahrain Merida'dan Nibali. Orica tüm starlarını buraya getiriyor, iki Yates ikizi ve Chavez. Bunlardan biri de kürsüyü zorlayacaktır. Katusha'dan Ilnur Zakarin podyum kovalayabilecek başka biri. Fransa'da 3. olan Bardet de katılıyor olsa da etap galibiyetine oynayacak diye düşünüyorum. Hollanda'lılardan Kruijswijk, Jungels birşeyler yapabilir.

Sprintçiler arasındaki en büyük isim John Degenkolb. Klasikçi olmasına rağmen hızlı bir isim. Yeni baba olduğu için performansı düşebilir. Bu durumda Italyan Modolo, Trentin ve Belçikalı Debusschere yarışacaklar.

Etap avcısı olarak Julian Alaphilippe'yi merak ediyorum, sakatlıktan dönebildiyse iyi bir iş çıkarabilir. Movistar'ın planı belli olmasa ve büyük bir yıldızla gelmese de Betancour'un burada bir etap alabileceğini düşünüyorum.

Etapa 1 - Team time trial - 13.8 km - Nîmes > Nîmes - Saturday, August 19th











Etap Tanıtımı
Prolog tadında bir takım zamana karşısı. BMC'nin güçlü ekibi favorim.

Sonuç



BMC beklendiği gibi 6 saniye farkla birinci oldu. Team Sky 4. olunca, Froome Kelderman ve Jungels dışındaki rakiplerine fark attı. Ancak bu farklar 30 saniye içerisinde. Orica-Scott'un 3 genel klasmancıya rağmen 5. olarak iyi bir sonuç elde ettiğini söylemek gerek. UAE Team Emirates en kötü zamanı yapan World Tour Takımı oldu. Davetiye ile gelen bir lig aşağıdaki Pro-Continental takımlardan en iyi Kolombiya ekibi Manzana-Postobon oldu ki bu beni sevindirdi.

Klasman


Turistik
Nimes Roma döneminden kalan güzel yapılarla dolu bir kent. Ne yazık ki Boğa güreşleri için de kullanılan Roma arenası:


Roma tapınağı Kare Ev:


Limon aromalı bisküvi Le Croquant Villaret de nimes:

Bademli ballı bisküvi Le Caladon:


Önerilen şaraplarCostières de Nîmes ve Côtes du Rhône. Ayrıca ünlü Perrier suları da bu bölgeden çıkıyor.

Etapa 2 - Flat - 201 km - Nîmes > Gruissan. Grand Narbonne. Aude - Sunday, August 20th











Etap Özeti
Dümdüz bir etap bizi bekliyor. Sprintde kimler ne yapacak belli olacak. Sacha Modolo favorim.

Sonuç




Benelüks düzlüklerinin rüzgarları ile yetişen Quick-Step bisikletçileri deniz kenarından esen rüzgarları iyi değerlendirmeyibildiler ve çok heyecanlı bir etap sonu yaşattılar.

Froome'u korumak için bir ara 70 km/s'nin üzerinde hız yapan Sky önce pelotonu seyreltti. Son kavşak çıkışında 4-5 sıradan tek sıraya inen peloton Quick-Step'in atağı ile birçok parçaya ayrıldı. 10 kişilik lider grubunun arasından Yves Lampert zamana karşı atağı yaparak 2.2 kilometre kala solo bir galibiyet aldı.

Nibali en ön grupta kalarak Froome'dan 9 saniye çalmayı başardı.



Klasman


Turistik
Narbonne Aude departmanının en büyük şehri. Aude departmanı Gnostik bir Hristiyan inancı ola Kathar'ların eski yurdu. Bölgede Occitan dili konuşuluyor.

Gruissan bu şehre ait irili ufaklı plaj kasabalarından en güzellerinden biri:

Tuzlukları ve şarapları ile ünlü.

Bölge için The Guardian Fransa'nın gizli Riviera'sı deyimini kullanmış. Link

Etapa 3 - Mountain - 158.5 km - Prades Conflent Canigó > Andorra la Vella - Monday, August 21st











Etap Tanıtımı - Tahminler

Fransa'dan İspanya'ya oradan da Andora'ya giden bir etap var. Önce 1. sonra 2. kategori bir yokuş ardından finişe kadar bir iniş var. Özellikle ikinci 2. kategorilik yokuş ayrıştırıcı olabilir. Genel klasmancıların birbirlerini izleyeceğini, etabın süpriz bir isme kalacağını düşünüyorum. Quick-Step'in İspanyol'u Mas favorim.

Sonuç
Son yokuşta işlerin kızıştığı, finişe yakın sert bir yokuş ve sonra sert bir iniş formülünün genel klasmancılar arasında muhteşem bir muharebeye sebep olduğu bir etap izledilk. Bol u-dönüşlü son tırmanış öncesi belki de bir önceki inişi daha heyecanlı hale getirmek için oraya konulmuş bir sprint kapısı vardı, 3 saniye zaman bonuslu. Bunu Froome aldı. Aslında bu olacakların habercisiydi.

Son yokuşun başlaması ile Sky cehennem temposu vurdu ve Fransa Turundan kalan tüm genel klasmancıların umutlarını karattı. Bu etapta zaman yiyen genel klasmancıların tur ümitleri bitmiş diyebiliriz. Bunlardan bir ne yazık ki Alberto Contador oldu.

Nieve'nin de bir kibrit çöpü gibi harcanmasından sonra Froome vurdu bu sefer tempoyu. Genel klasmancılar arasından sadece Chavez takip etti ya da takip edebildi. Zirveyi önde geçen Froome Messina Köpekbalığı Nibali liderliğinde gelen takip grubundan kaçamadı. Nibali etabı aldı, Froome ise o kritik üç saniye ile kırmızı mayoyu giydi.





Klasmanlar


İlk onun çok fazla değişmeyeceği bir sıra oluştu. Orica üçlüsü Chavez için çalışacak. Teejay Van Garderen acaba ilk 4de kalabilecek mi. Contador ve Majka artık etap kovalarlar.

Turistik 
İspanyol bir Kardinal'in ve Fransa Cumhurbaşkanı'nın ikili prensleri olduğu demokratik monarşi Andora'ya gidiyoruz. Katalanca konuşulan bu ülke kışın kayak merkezi oluyor. Yazın da yine turistik bir merkez.

Domates ve sarımsaklı ekmek Pa Amb Tomaquet.

Patates ve lahanalı trinxat de montaña.

Çam sosu Nectum.


Etapa 4 - Flat - 193 km - Escaldes-Engordany > Tarragona. Anella Mediterránea 2018 - Tuesday, August 22nd











Etap Tanıtımı
Andora'nın dağlarından Valencia ilinin sahiline iniyoruz. Küçük bir yokuş var ama bir etkisi olmayacaktır. Sprint finişi olacak gibi.

Sonuç

Son derece beklentiler dahilinde sakin sakin en iyi sprint trenine sahip takımın en iyi sprinterine gitti. Matteo Trentin Quickstep adına etabı aldı. 3 km dışında kaza geçiren Pozzovivo ve Movistar'dan Moreno genel klasman şanslarını yitirdiler.




Klasmanlar


Turistik
Tarragona Valencia sahil şeridinin başladığı Roma tarihi ile zengin bir deniz kenti. Unesco Listesi'ne alınmış Roma Kalıntılarının (listesi burada) yanı sıra Roma yaşamının gerçek zamanda tiyatro edildiği bir festivali var (link).

Bol biberli bol sarımsaklı ve fındıklı sosu Romesco sosu şehrin tüm yemeklerinin yanında geliyor. Tarifini bu linkte bulabilirsiniz: Link.

Soğan fanatiği beni delirten yemeklerinin isimi Calçotada. Bahar aylarında yetişen taze soğanların mangalda pişirildiği ve Romesco sosu ile servis edildiği bu yemeği yemem gerek kesinlikle:



Etapa 5 - Hilly - 173.4 km - Benicàssim > Alcossebre - Wednesday, August 23rd













Etap Tanıtımı

Üçü ikinici biri üçüncü kategori olmak üzere 4 yokuş sonrası sert ve kısa bir yokuş ile zirve finişi yapıyoruz. Kaçışa kalabilir. Eğer Alahilippe kaçışa girerse favorim o olur.

Sonuç
Günün başında oluşan kaçış grubunun en tehlikeli ismi Kolombiyalı Manzana Postobon ekibinin Hollandalısı Bol olunca Sky kaçışa bir ara 7 dakikaya kadar varan fark yaratma izni verdi.

Kaçış son dik yokuşa geldiğinde iki kişiye inmişti. Astana'nın Kazak bisikletçisi Alexey Lutsenko sert atakçı karakteri ile herkesi geride bırakarak etabı aldı. Onu bir ara Dimension Data'nın Eritrealı'sı Kudus Merhawi tehtit etse de ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Peloton son yokuşa yine bir Sky sıra dayağı ile girdi. Bu sefer Gianni Moscon'un temposu ile başlayan sıra dayağı Froome ile devam etti ve Nibali dahil birçok genel klasmancı döküldü. Kanadalı eski atlet Michael Woods, dünün kaybedeni Contador, gülen surat Chaves Froome'u takip edebilen bisikletçiler oldu. Büyük yetenek olmasına rağmen büyük turlarda gereken devamlılığı gösteremeyen Tejay van Garderen 10 saniyeye limitledi farkı.



Klasmanlar


Froome'un en büyük rakibi iyi bir zamana karşıcı olan ve iyi bir tırmanışçı olan Roche'un yardımına güvenebilecek Van Garderen. Eğer Vuelta'nın deli yokuşlarında Froome sorun yaşarsa Chaves de birşeyler yapabilir.


Turistik
Valencia bölgesinin Portakal Çiçeği sahilinden iki kente uğruyoruz. Bencassim ismini Arap istilası sırasında buraya yerleşen Ben Kassım kabilesinden alıyor. Güzel plajlar olsa da çok gelişmiş ve İngiliz istilasına uğramış bir bölge gibi:




Etapa 6 - Hilly - 198 km - Vila-real > Sagunt - Thursday, August 24th











Etap Tanıtımı
Sprint diye bağıran bir etap. Yavaş bağırsın, kaçışa kaldı. 2. kategori olunca son yokuş sprinterler döküldü tabi.

Sonuç
27 kişilik kaçış grubu yokuşlarla seyrele seyrele 3 kişiye indi. 2 Polonya'lının Quick-Step'li İspanyol Mas ile sprint mücadelesi yaptılar ve kazanan 2 sene önce Torku-Şekerspor'da yarışan Tomasz Marczynski kazandı etabı.

Son yokuşta pelotonu Skyvari bir hızlı giriş ve lider atağı ile Trek-Segafredo dağıttı. Wout Poels'in yardımı ile Contador'u takip edebilen Froome bir ara genel klasmancılara fark açabildiler. Ancak inişte mini peloton onları yakaladı.

Günün şanssız ismi Van Garderen iki kere düştü. Bunlardan birinde Movistar'lı Betancour'u da yere düşürdü ve Betancour yarış dışı kaldı.

Klasmanlar


Turistik
Hanibal Roma'nın koruduğu Sagunt kentini yağmalamanın sonucunu Kartaca'yı Roma'ya kaybederek çekecekti. Bu şehrin kalıntıları ve kalesi Sagunt'un enteresan yerleri:




Etapa 7 - Hilly - 205.2 km - Llíria > Cuenca. Ciudad Patrimonio de la Humanidad - Friday, August 25th

Etap Tanıtımı










Valencia sahilinde geçirilen 3 günden sonra Castilla-La Mancha'nın içlerine giriyoruz. Zor olmayan 3 tepenin ardından 3 ve son yokuş paveli bir yokuş. Kaçış'a kalabilir.

Sonuç


Kaçış'ın farkı bir ara 8 dakikaya çıkardığı bir etap oldu. Manzana-Postobon ekibinin Hollandalısı Jetse Bol bu farkla bir ara genel klasman liderliğini aldı. Cuenca'nın içindeki son dik yokuşta kaçan genç Sloven Matej Mohoriç'i kimse yakalayamadı ve güzel bir galibiyet aldı. Peloton'da bir fark olmadı. Günün en büyük haberi takım emirlerine uymak istemeyen Fransa Tur'u Dağların Kralı Barguil'in Sunweb tarafından eve gönderilmesiydi.

Klasmanlar



Turistik
Cueno çok enterasan bir şehir. UNESCO Dünya mirası listesindeki bu şehir iki nehirin oluşturduğu vadiler arasında bir kule gibi yükseliyor:


Ars natura aldlı güzel bir doğa tarihi müzesi var:


Ve bu müzenin restorani epey ünlü:

New York Times'in şu yazısını bir kenara koyalım: link ve Madrid-Valencia hızlı treninin bu istasyonda durduğunu unutmayalım.



Etapa 8 - Hilly - 184 km - Hellín > Xorret de Catí. Costa Blanca Interior - Saturday, August 26th











Xorret de Cati 13 kilometrelik, %5 ortalama eğime karşı %13'ü bulan son kısmı ile çok zor bir yokuş (Detaylar). Hemen arkasından dik bir yokuş ile finişe geleceğiz. Sky'ın ultra hızlı bir şekilde girip Froome'un koparması muhtemel.

Sonuç
Hem etabı kazanan kaçış arasında, hem de genel klasman grubu arasında çok heyecanlı mücadelenin olduğu bir etap oldu. Xorret de Cati gerçekten kısa, zor ve güzel bir yokuş.

Kaçış son yokuş ile birlikte Alaphilippe, Polanc ve Majka'ya düştü. Alaphilippe ve Majka duello yapacak derken Polanc son kısa inişte bu ikiliyi yakaladı ve 2. oldu. Sprinti en güçlü olan Alaphilippe etabı aldı.

Genel klasmanda Froome beni çok rahatsız eden bir atak yaptı ve sadece Contador onu takip edebildi. Doping dönemi kadar hızlı bir ataktı bu...

Klasmanlar



Turistik
Kısa bir La Mancha gezisinden sonra Katalonya'ya döndük. Bu sefer Alicante'nin iç kısımlarına gidiyoruz. Tırmanış dışında çok matah bir yer diil.

Fırında nohutlu pilav Arroz Al horno al Garbanzo.


Etapa 9 - Flat - 176.3 km - Orihuela. Ciudad del Poeta Miguel Hernández > Cumbre del Sol. El Poble Nou de Benitatxell - Sunday, August 27th











Etap
Alicante'nin sahil şeridi Costa Blanca'yı boydan boya gezip sahile yukarıdan bakan bir tepede bitiritoruz. Dünkü gibi sert bir zirve finişi, ama öncesinde 2. kategori sert bir yokuş daha var. Bu sefer kaçışa kalmaz.

Sonuç



Ne yazık ki Froome'un Doping  dönemi performans değerleri ile aldığı bir başka etap oldu. Midemde hafif bir bulantı var:




Klasmanlar


Turistik
Alicante'nin sahil şeridi Costa Blanca bembeyaz kumları ve ne yazık ki şehir tipi gelişimi ile ünlü:





Etapa 10 - Flat - 171 km - Caravaca Año Jubilar 2017 > ElPozo Alimentación - Tuesday, August 29th











Etap Tanıtımı
Kısa etap, zor bir yokuş, dik bir iniş ile finiş. Froome ve genel klasmancıların yarışı olacak.

Sonuç
Yokuş yeterince kırıcı olmamış olsa gerek, yeşil mayo sahibi tek gün klasikçisi İtalyan Trentin kaçış ile bu yokuşları önde geçti. Finişte Movistar'ın pucnheur/sprinter'i José Joaquín Rojas'ı rahat geride bırakarak etabı aldı.

Finişe inen yokuşta Nibali arayı açmaya çalışsa da Froome herkesi arkasında tuttu. BMC'nin İrlandalısı Nicholas Roche 26 saniye kazanarak Chavez ile 3.lüğe yerleşti.

Klasman


Turistik
Murcia bölgesinin içlerine gidiyoruz. Gidiş nedenimiz yeni sponsorun fabrikasının burada olması. Dolayısıyla görülecek pek birşey bulamadım. Ama yemekler güzel:

Ekmek kadayıfı benzeri pan de caltrava.


Limon yaprağı etrafında pişmiş lokma Paparajote.


Kabaklı omlet zarangollo.


Calasparra pirinci ünlü. Karnıbaharla yapılıyor. Arroz con pava Murciano.

Arroz con Habichuelas, kuru fasulye pilav: NYT Tarifi.


Olla gitana, nohutlu sebze.


Pisto murciano, zeytinyağlı patlıcan.

Güzel bir site yemeklerle ilgili: Link.
Etapa 11 - Hilly - 188 km - Lorca > Observatorio Astronómico de Calar Alto - Wednesday, August 30th











Sonuç
İspanya'nın Alp d'Huez'i olarak lanse edilen Velofique tırmanışı fare doğurdu.

Gözlemevi yokuşunda kaçışta bulunan Baret birşey yapabilir mi diye bekledik, birşey olmadı.

Aynı yokuşta Nibali ve Contador bir atak yaptılar, heyecanlandık. Froome'u dökeceklerine 2. ve 3. olan Roche ve Chavez'i döktü bu atak.

Nibali son kilometrelerde Froome'u arkasında bıraktı ama Froome yine ekrandan gözünü kaldırmadan yakaladı Nibali'yi. Bu ikilinin arasından sıyrılan Astana'nın genç Kolombiyalısı Angel Lopez ilk profesyonel galibiyetini aldı.


Summary - Stage 11 - La Vuelta 2017 paylaşan: la_vuelta

Klasmanlar


Etapa 12 - Hilly - 161.4 km - Motril > Antequera. Los Dólmenes - Thursday, August 31st











Etap
Deniz'den dağlara gidiyoruz Malaga bölgesinde. Son yokuşun 2. kategori olması ve finişe uzaklığı kaçışa kalacak gibi düşündürüyor. Froome paşa paşa herkesle beraber bitirir.

Sonuç
Beklendiği gibi kaçışın başarılı olduğu bir etap oldu. Beklenmeyen şey son zamanlarda iniş performansı öne çıkan Froome'un iki kere yokuş aşağı düşmesiydi:


Chris Froome on the ground / Caida de Chris... paylaşan: la_vuelta

Bu adamın bu düşüşleri ve insanüstü performansları bende mekanik doping şüphesini arttırıyor. Hem 4. kere Fransa turunu kazanacaksın, hem de durmadan bisiklet değiştireceksin.

Contador bu düşüşlerden hemen önce kopmuştu, Nibali de Tour ve Giro'daki saçma "lider düşerse beklenir" geleneğine uymayınca Froome Contador'a 40, Nibali'ye 20 saniye kaybetti. Nibali 59 saniye geride...

Kaçış arkadaşlarını son yokuşta geride bırakan eski Torku Şekerspor'lu Marcyzsky ikinci etap galibiyetini aldı.

Summary - Stage 12 - La Vuelta 2017 paylaşan: la_vuelta

Klasman



Turistik
Endülüs'ün Malaga bölgesindeyiz. Antequerda tarih öncesi dolmenlerinin yanı sıra ilginç coğrafi oluşu Torcal ile de ünlü:


Malaga bölgesinin vegan/vejeteryan lezzetleri ise şöyle:
Domates Amerika'dan gelmeden önceki Gazpacho Ajo Blanco. Ekmek, badem ve sarımsaklı soğuk çorba. Tarif.


Bayat ekmek kızartması Miga. Tarif.

Az sulu sebze çorbası Soups Perota. Tarif.


Etapa 13 - Flat - 197 km - Coín > Tomares - Friday, September 1st











Etap
Malaga'dan Sevilla'ya geldiğimiz düz bir etap. Sprint ile bitecek nadir etaplardan biri.

Sonuç
Beklendiği üzere en iyi sprint takımı Quick-Step en iyi sprinteri Matteo Trentin ile etabı aldı. Diğer klasmanlarda değişiklik yok.

Klasmanlar


Turistik
Endelüs'ün başkenti Seville metropol alanındaki Tomares'de bitiyor. Seville Magrip dönemimdeki öneminin yanı sıra Yeni Dünya'nın keşfi sırasında bir yönetim merkezi olması ile de önemli bir kent. Yunan efsanelerine göre Herkül'ün kurduğu bu kentte gezilecek yerlerden birkaçı:

Roma'nın Transtevere'si gibi nehrin öte yakasindaki Triana mahallesi.

Eski Yahudi mahallesi Santa Cruz.


Ünlü Mağrip sarayı Alcazar.

Eski minare La Giralda.


Roma ve Mağrip mimarisinin karışımı Caso de Pilatos.

Tapas'ın merkezi Sevilla. 2 euro'ya açık büfe yenen yerler varmış. Özellikle şu tapas'ı çok beğendim:

Ispanaklı nohut:espinacas con garbanzos.


Etapa 14 - Mountain - 185.5 km - Écija > Sierra de La Pandera - Saturday, September 2nd











Etap
İlk kategori üstü zirve finişi Pandera'da olacak. Ancak öncesindeki Alto de Valdepeñas şehir içinde %20 üstü eğim ola bir yokuş. Kaçışa kalmaz gibime geliyor.


Sonuç

Summary - Stage 14 - La Vuelta 2017 paylaşan: la_vuelta

Güzel bir etap oldu. Kaçışa giren Rafal Majka neredeyse dimdik olan Alto de Valdepenas'ın hemen sonrasında tek başına kaçmaya başladı. Arkasında ateşli bir genel klasman savaşı olsa da etabı aldı.

Genel klasman savaşı La Pandera da kızıştı. Contador'un ateşini takip eden Nibali'ye Poesl tarafından korunan Froome yetişebildi. Tam bu sırada ilk profesyonel zaferini alan Kolombiyalı Lopez bu ekibe atak yapıp ikinciliği aldı. Sprintte kazanan Nibali 59 saniye olan farkı 55 saniyeye indirebildi. Artık yarış Nibali ile Froome arasında.

Klasmanlar


Turistik

Jaen bölgesi Endülüsün dağlık ve zeytinlikleri ile ünlü bir bölgesi. İlgi çekici bir yer.


Devlet tarafından işletilen Parador de Jaen gotik bir şato ve otel olarak içinde kalabiliyorsunuz.


Sierras de Carzola bölgenin en büyük doğa parkı.


Ajili Mojili söylenmesi kadar yemesi de güzel bir sos.


Alboronia kabaklı patlıcanlı bir yemek.

Etapa 15 - Mountain - 127 km - Alcalá la Real > Sierra Nevada. Alto Hoya de la Mora - Sunday, September 3rd












Etap
Geçen sene tam bu zamanlara gelen ve Froome'un uyuması sonucu Quintana ve Contador'un turu elinden aldıkları Madrigal etabının bir benzeri. 129 kilometre ve biri kategori üstü ikisi birinci kategori üç yokuşlu bir dağ etabı. Avrupa'nın en yüksek irtifalı kayak merkezlerinden birinde bitiyor. Bakalım Froome Nibali ve Contador'u takip edebilecek mi?

Km 74.0 - Alto de Hazallanas 16.3 kilometre-long climb at 5.5% - category 1
Km 109.5 - Alto del Purche. 8.5 kilometre-long climb at 8% - category 1
Km 129.4 - Sierra Nevada. Alto Hoya de la Mora. Monachil. 19.3 kilometre-long climb at 5.6% - category H

Sonuç
Contador 26 kilometre kala bir atak yaptı ve onu sadece Miguel Angel Lopez takip edebildi. Orijinal kaçıştan kalan Bardet ile çok iyi bir üçlü oluşturdular. Angel Lopez arkadaşlarını arkada bıraktı ve lider Simon Yates'i yakaladı ve etabı aldı.

Contador 26 kilometrelik atağı sonrası geride kaldı ve dakikalar kaybetti. Zakarin Froome'dan zaman çalabildi. Nibali uzun soluklu bir atak denese de Sky ve Froome onu yakalamayı bildi. Nibali dün aldığı 4 saniyeyi kaybetti. Froome bir sonraki zamana karşı ile artık turu aldığını ilan edecek.


Summary - Stage 15 - La Vuelta 2017 paylaşan: la_vuelta

Klasmanlar


Turistik

Granada Arapların elinden çıkan son İspanyol kenti. Muhteşem Alhambra sarayı ile ünlü:





Yine devlet tarafından işletilen bir sarayda kalmak isterseniz Parador de Granada tercihiniz olmalı.

Ama biz Avrupa'nın en güneyindeki kayak merkezi Sierra Nevada'da bitiriyoruz:


Bölgenin ünlü yemeği Endülüs usulü kuşkonmaz CAZUELA DE ESPARRAGOS A LA ANDALUZA:



Etapa 16 - Individual time trial - 42 km - Circuito de Navarra > Logroño - Tuesday, September 5th











Navarra yarış pistinden çıkıp Logrono şehir merkezine dönüyoruz. Froome dakikalarca fark etmez umarım.

Sonuç
Klasmanlar
Turistik

Rioja şarapları ile ünlü İspanya'nın en küçük otonom bölgesi. Logrono bu bölgenin başkenti ve tek büyük kenti.

Sonuç
En iyi tırmanışçı'nın en iyi zamana karşıcı olduğu bir etap oldu. Ne yazık ki bir mekanik/tıbbi doping şüphem var:







Klasmanlar


1:58 geride olan Nibali'nin bir mucizeye ihtiyacı var. Elinde bir 17. etaptak Machucos ve 20. etaptaki Angliru dağları var. Ancak gördük ki Froome Nibali'den daha iyi bir yokuşçu...


Etapa 17 - Mountain - 180 km - Villadiego > Los Machucos. Monumento Vaca Pasiega - Wednesday, September 6th











Etap
%26 ile açılan be %10-%25 arası değişen eğimi ile ilk defa Vuelta'ya giren Los Machucos zorlu bir son yaratıyor. Froome almasa bile genel klasmanı kontrol edecek armadasıyla beraber. Astana'lı Lopez alabilir.

Sonuç

Summary - Stage 17 - La Vuelta 2017 paylaşan: la_vuelta

Sonunda Froome ve Armada'sı biraz yara aldılar. Son yokuş gerçekten insanın insana yapmayacağı bir yokuştu. Burada Froome Nieve'nin arkasında kayıplarını minimize etmek üzere çıktı. Nibali, Angel Lopez, Zakarin, Majka ile birlikte favoriler grubu olarak bitirdiler. Froome bu grup ile kalamadı.

Contador son yarışında iz bırakmak için erken bir atak yaptı. Ancak Avusturya turunun galibi Avusturyalı Denifil'i yakalayamadı ve 2. oldu.

Nibali ile Froome arasında 01:16 var ve Cumartesi bizi Angliru bekliyor. Cok zor bir yokus ve yine Nibali zaman calabilir. Dağların kralı olmak için 3. lük sprintini Nibali'nin elinden aldan Lopez Nibali'den 4 saniye caldı. Sonucu etkileyebilir bu Cumartesi günü...

Klasmanlar


Turistik
Biscay körfezinin balıkları, dağlarının da etleri meşhur Cantabria'ya geldik. Veganlara iş yok ne yazık ki.

Collados del Asson tabiat parkı güzel ama:




Etapa 18 - Hilly - 168.5 km - Suances > Santo Toribio de Liébana - Thursday, September 7th















Etap
Esas Genel Klasman savaşı Cumartesi olacak. Yarın Sprint finişi var. Bugünü genel klasmancılar dinlenerek geçirebilir. Kaçışa büyük isimler girebilir (Bardet, Contador) ya da olağan şüpheliler (de Gendt, Alaphilippe) kaçış ile alabilirler. Son yokuş İsa'nın Çarmıhının bir parçasının olduğu söylenen bir manastırda ve sert bir yokuş. Alaphilippe ya da Moreno adayım.

Sonuç
Son yokuş beklenenden zor çıktı. Contador'un sayısız atağını Froome ve ekibi can siperhane savunmaları ile savundu:




Ardından Froome atak yaptı ve Nibali'ye 30 saniye fark attı. Ne yazık ki Cumartesi heyecan yaşama şansımız iyice azaldı.

Orijinal kaçıştan son yokuşta üç yarışcı kaldı. Lotto Soudal'li Belçikalı Sander Armee Lutsenko'nun önünde solo kazandı etabı.

Klasmanlar


Etapa 19 - Hilly - 153 km - Caso. Parque Natural de Redes > Gijón - Friday, September 8th















Etapa 20 - Mountain - 119.2 km - Corvera de Asturias > Alto de l'Angliru - Saturday, September 9th















Etapa 21 - Flat - 101.9 km - Arroyomolinos > Madrid - Sunday, September 10th















Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem