104.Tour de France - Etappe 7 - 7 Temmuz Cuma - 213.5 km - Düz Etap

Tanıtım

Şampanya bölgesinden Burgundy şaraplarının ana vatanına doğru bir etap.


Yine düz bir etap. Son 40 kilometresi kapalı bir parkurda koşulacak ve peloton 4 taraftan rüzgar yiyecek. Quick-Step gibi ekipler pelotonu bölerek ufak bir sprint finişi arayabilir. 

Demare ile Kittel arasında Yeşil Mayo için  27 puan var. Düz etap olduğu için finişteki puanlar 50-30-20 diye sıralanıyor. Ara sprint kapısında ise 20-17-15 diye sıralanıyor. Eğer Kittel yarıştaki 3. sprintini alır ve Demare 3. olamaz ise yeşil mayo el değiştirebilir. Tek heyecan bu olacak. Seyretmek isterseniz seyredeceğiniz kilometreler 108 kilometredeki ara sprint kapısı ve son 5 kilometre olabilir. Sprint kapısı için 15:45'de, finiş için 18:00'de açabilirsiniz televizyonunuzu.

Sonuç



Cannondale'den Dylan van Baarle liderliğinde 4 kişilik kaçış ekibi umutlanacak bir zaman farkı yaratamadan 12 kilometre kala sprint finişine hazırlanan peloton tarafından yakalandı.

Fransız FDJ ve Direct Energie sprinterleri Demare ve Bouhanni'yi iyi bir pozisyona sokabilmek için tüm pelotonu 75 km/s'lik inanılmaz bir hıza çıkardılar. Ancak Demare ve Bouhanni aralarında sürtüşedursun Cavendish'i kaybeden Dimension Data'nın uzun ve yokuşlu sprint uzmanı Edvald Boasson Hagen 2011'de etap aldığı günün yıldönümünde kazanmaya çok yaklaştı. Demare'ın yokluğunda temiz geçen sprinti sağdan son anda atak yapan Kittel aldı ve sprint etaplarında en iyisi olduğunu Tur'da aldığı 3. etap ile kanıtladı.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem