104. Tour de France - Etappe 8 - Dole > Station des Rousses - 187.5 km - Tepeli Etap - 8 Temmuz Cumartesi

Tanıtım



Voyges'den sonra sıra Jura dağlarında. Rousses adlı küçük bir kayak merkezinde finiş, ve kategori 1 bir yokuşun ardından 11 kilometrelik bir düzlük var. Valverde'nin dahil olduğu bir kaçış sonrası Valverde alabilir.

Yeşil mayo için finiş 30 ara sprint kapısı 20 puan verecek.

Dağların kralı mayosu için finişte bir puan yok. Yolda 2 + 5 + 10 = 17 puan var.

Finiş'te 10, 6 ve 4 saniyelik zaman bonusları var.

Sonuç



75 kilometrelik bir yol geride kaldıktan sonra 50 kişinin üzerinde bir kaçış grubu oluştu. Bu kaçış grubu her tırmanış ile biraz daha küçüldükten sonra son yokuşu ilk gruptan Fransız Lilian Calmejane ve Hollandalı Rober Gesink beraber çıktı. Son düzlükte Gesink'i geride bırakan 24 yaşındaki genç Fransız etabı krampla mücadele ederek aldı. Bir diğer genç Fransız Guillaume Martin 3. sırayı aldı. Martin Felsefe masterını tamamlamış ilgi çekici bir genç.

Klasmanlar

Calmejane Dağların Kralı mayosunu da sırtına geçirdi. Bunun dışında klasmanlarda bir değişiklik yok. Hasta olduğu söylenen Demlare yeşil mayoda puan farkında geri düştü.



Turistik

Dole Jura bölgesinin kanallar üzerine kurulmuş güzel bir kenti. Milyarlarca insanın hayatta kalmasını sağlayan pastörizasyon, hastalıkların bakteri/virüslerden geldiğinin bulunması, kuduz aşısı gibi buluşları olan Louis Pasteur'un doğumyeri aynı zamanda.

Station des Rousses küçük bir kayak merkezi. En ilginç yeri Güney Kutup araştırmaları müzesi: http://www.espacedesmondespolaires.org/ 

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem