104. Tour de France - Etappe 19 - Embrun > Salon-de-Provence - 222.5 km - Düz Etap - 21 Temmuz Cuma

Etap Tanıtımı





Turun en uzun etabı. Tam bir transfer etabı ve büyük ihtimalle sprint ile bitecek. Belki rüzgar etkili olabilir.

Sonuç


Genel klasman favorilerinin ve dolayısı ile pelotonun yarınki Zamana Karşı etabını düşünmesi nedeniyle çok klas bir kaçış grubu arasında yaşanan bir tek günlük klasik yarış gibi geçti etap.

İçerisinde De Gendt, Rolland, Bennati, Chavanel gibi isimlerin bulunduğu 20 kişilik kaçış grubu 35. kilometrede farkı açtıktan sonra hiçbir zaman 6 dakikanın altına indirmediler farkı:




3 tane 3. kategori yokuş kaçış grubundan sırasıyla Sicard, Hardy ve Sicard'a gitti. Sprint kapısını bu turda 1000 kilometrenin üstünde kaçış grubunda kalan (haber linki) Belçikalı Thomas de Gendt aldı ve böylece yeşil mayo da matematiksel olarak Matthews'a gitmiş oldu.

Kaçış grubunda Jens Keukeleire Belçika'lı ilk önce 61 km sonra 50 km kala grubu bölmeyi denedi. Amacı Flaman Turu gibi son yokuş öncesi tek başına gidebilmekti. Ancak 19 kilometre kala başarılı oldu ve yanına 8 kişi aldı:

Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale), Daniele Bennati (Movistar), Michael Albasini and Jens Keukeleire (Orica), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Nikias Arndt (Sunweb), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Elie Gesbert (Fortuneo-Oscaro)

Albasini ve Keukeleire en güçlü adaydı. Flaman klasikleri gibi birbirlerini test edip arkada kalan 11 kişiye yakalanmamak için arkalarına bakarken çok ilginç birşey oldu. Bir trafik adasında 9 kişi soldan, iki kişi sağdan gitmeyi seçtiler. Sağ taraf biraz daha kısa olduğu için Nikias Arndt ve Edvald Boasson Hagen  biraz fark yaratabildiler. Arndt Boasson Hagen'e beraber çalışalım hareketi yapsa da Norveç'li onu hiç beklemeden zaman karşı modunda etabı alan atağı yaptı. Norveç televizyonundan videosunu seyretmek gerek: Video Linki

Klasman


Turistik

Salon-de-Provence Nostradamus'un kentiymiş. Açıkçası turistik ilgi çekici birşey bulamadım.

Sisteron kenti ziyarete değer:

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem