104. Tour de France - Etappe 17 - La Mure > Serre-Chevalier - 183 km - Dağlık Etap - 19 Temmuz Çarşamba

Etap Tanıtımı

Alplerdeki ilk büyük dağlık etap. Zirve finişi olmasa da son haftada büyük bir savaş olacak.



İki tane Kategori Üstü yokuş var. Bunlardan biri de Col du Galibier:

Col du Galibier 2011'den beri ilk defa çıkılıyor. Peloton'da sadece Uran'ın burada tecrübesi var. Tur'un çıktığı en yüksek 4. zirve.

Saat 14:30'dan itibaren izlenmeli. İlk kategori üstü yokuşa bu saatte çıkmaya bağlayacak peloton.

Dağların Kralı'nda 55 puan var. Ara kapıda 20 finişte 20 olmak üzere 40 puan var yeşil mayo için.

Sonuç



Etabın ilk kilometrelerinde nedenini anlayamadığım bir kaza ile hem Yeşil Mayo Kittel, hem de Dağların Kralı Barguill düştü. Kittel ne yazık ki yeşil mayoyu neredeyse garantilediği Tur'u bu kaza yüzünden terk etti. Kaza Videosu.

Kaza ile birlikte 30 kişilik çok güçlü, ama sarı mayoyu tehtid etmeyen bir kaçış grubu oluşuyor. İlk sprint kapısı ilk 2 kategorilik ilk yokuşun hemen ardında olduğu için Matthews kaçıştan kopuyor. Onu Dağların Kralı'nın ikincisi De Gendt izliyor. Matthews'ın takım arkadaşı Dağların Kralı Barguill De Gendt'e minimum puan kaybetsin diye Matthews hem dağ kapısını hem sprint kapısını alıyor.

İlk Kategori Üstü yokuş olan Col de la Croix de Fer'e girerken favoriler grubundan Quintana sonra da Contador atak yapıyor. Ancak Contador'u takip edemiyor Quintana. Contador domestiğinin yardımı ile kaçış grubuna yetişiyor. Kaçışın Videosu.

Kaçış grubundan De Gendt ve Navarro ikili olarak zirveye ulaşıyorlar. De Gendt bu sefer dağ kapısını alıyor. Zirve Videosu.

Bir sonraki yokuş olan Col du Télégraphe (1. Kategori)' girerken kaçış 3:44 önde. Bauke Mollema, Serge Pauwels ve Primoz Roglic en önde giriyor kapıya ve biraz fark yaratıyorlar. İnişte Contador ile Molemma yer değiştiriyor. Fark 3:26. Zirve Videosu.

İkinci Kategori Üstü yokuş olan Col de Galibier'de 34 km kala Primoz Roglic atak yapıyor ve tek başına kaçmaya başlıyor. Atak Videosu.

Galibier'de Bardet defalarca atak yapıyor Froome'a. Ancak Froome kaya gibi. Bir de yanında onu koruyan Landa var. Bir ara favoriler grubu Froome, Bardet, Uran ve Landa'ya kadar düşüyor. Aru kendi temposunda çıkmaya çalışsa da Galibier'e geride giriyor. Galibier'i favoriler Roglic'in arkasında beraber giriyorlar. Aru ve Martin geride kalıyorlar. Zirve Videosu.

İniş inanılmaz hızlı ve tehlikeli. Ama Roglic farkı koruyabiliyor. Froome grubu da Aru'dan kaçıyor. Etap Roglic'in gibi. Favoriler grubu 4 ve 6 saniyelik bonuslar için aralarında yarışacaklar. İniş Videosu.

Roglic etabı alıyor. Son sprintte Uran Froome'u, Froome Bardet'i geçiyor. Uran ve Bardet 28 saniye ile Froome'un gerisine geliyorlar genel klasmnda. Aru 4lüğe düşüyor. Son Kilometre Videosu.

Klasman



Turistik

Serre-Chevalier Alp'lerin en önemli kayak merkezlerinden biri. En son Fransız Dünya Kayak şampiyonu olan ve daha sonra Paris-Dakar'ı da kazanan Luc Alphand'ın adını alan çok ünlü bir pisti var:


Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem