104. Tour de France - Etappe 13 - Saint-Girons > Foix - 101 km - Dağlık Etap - 14 Temmuz Cuma

Etap Tanıtımı

Masif Central dağlarına doğru yola çıkmadan önce Pireneler'e uğrayıp kuzeye gidiyoruz.

Son zamanlarda Büyük Turlar'da ve hatta 1 haftalık turlarda moda olan kısa ve bol dik yokuşlu ama düz sonlu etaplara bir örnek. Geçen sene Vuelta'da Sky böyle bir etapta (Mardigal) Trek ve Movistarca avlanmış, Froome şampiyonluğu kaybetmişti. Sarı mayodaki takımı zorlamaya çalışacakları bir etap olacak.


Son yokuşa bakar mısınız? Adeta kaçışa bir zıplama rampası yapmışlar.

3'er 1. Kategori yokuş toplam 30 puan veriyor Dağların Kralına. Puan kategorisi için ara sprintte 20, finişte 20 puan var. 

Sonuç


100 km kala: Fransız milli günü Bastille Günü olması nedeniyle Fransızlar ilk andan itibaren atağa geçtiler. Gerçek start verildiği anda son Turunu koşan efsane Thomas Voeckler ve Dağların Kralı mayosunu giyen Barguill bir kaçış grubu oluşturdular (Video Linki).

97 km kala: Evelsi gün yaptığı kazada kolunu kıran Fuglsang kaçışı yakalamaya çalışan pelotonun yüksek temposunu takip edemeyerek geride kalıyor.

90 km kala: Sprint kapısından puan almak isteyen Matthews için hızlanan Sunweb'in çektiği peloton kaçışı yakalıyor. Tam bu anda Quickstep'in Belçikalı klasikçisi Gilbert ve Direct Energie'den Chavenel ile BMC'den de Marchi kaçıyor (Video Linki). Gilber sprint kapısının Matthews'a gitmesini engelliyor.

87 km kala: Chavanel birinci geçiyor sprint kapısından. Pelotonda Matthwes 4. olsa da 5. olan Kittel'den sadece 2 puan çalabiliyor. (Video Linki)

75 km kala: ilk 1. kategori yokuşa girerken 3 kişilik kaçışın avantajı 1:04. 2 kilometre sonra Gilbert ve Chavanel yakalanıyor ve ilk yokuş puanını De Marchi alıyor. (Video Linki)

70 km kala: İkinci 1. kategori'yi kaçırmak istemeyen Barguill kaçıyor ve onu Contador kovalıyor. Landa Sky tarafından Contador'u takip etmek için gönderiliyor. Bu ekip de Marchi'yi de alıyor(Video Linki

63 km kala: Betancour'ın da yardımı ile Quintana kendini pelotondan koparıyor ve kaçışa yaklaşıyor. Neredeyse yalnız kalan Aru Froome'u takip etmekten başka hiçbirşey yapmıyor. (video)

54 km kala: Barguill ikinci yokuşu alıp geri düşüyor. Landa Contador ile beraber çalışarak iniyor. Landa Sky'ın ikinci ilk üç adayı olacak. (video)

27 km kala: İnanılmaz dik son yokuşta Froome birkaç kez atak denese de bir fark yaratamıyor. Quintana ve Barguil Contador ve Landa'yı yakalıyor. (video)

Yokuş kapısından ilk Contador geçiyor. İniş bir Froome'dan, bir Bardet'den bir Uran'dan bir Dan Martin'den ataklarla dolu. İzlenmeye değer. (Video) Aru sarı mayonun ağırlığı ile Richie Porte'un düşüşünü de düşünerek öne geçip ekibi biraz yavaşlatıyor.

Son km: Contador son virajda kötü pozisyon alıyor ve etabı Barguill'e hediye ediyor. Bastille gününde kazanan bir Fransız!  (video). Contador ve Quintana birgün önce kaybettikleri zamanı biraz telafi edebildiler.

Klasmanlar

Turistik
Arige bölgesi ve buranın başkentindeki Foix şatosu ziyaret edilmeye değer:



Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem