104. Tour de France - Etappe 2 - Düsseldorf > Liege - 203.5 km - Düz Etap - 2 Temmuz Pazar

Tanıtım




Liege-Bastogne-Liege anıtsal yarışının koşulduğu Ardennes dağlarına uğramadan düz yollar üzerinden Liege'e ulaşacak bisikletçiler. Sprint finişi olacak.

Düz bir etap olduğu için bitişte Yeşil Mayo için 50 puan getirecek.

4. Kategori Cote d'Olne ilk Dağların Kralı puanını verecek.

Sonuç


Almanya'da milyonlarca kişi sokaklarda ve otoban kenarlarında yarışı izleyerek Almanya'nın bisiklet dünyasına dönüşünü kutladı. Ancak yağmur peşlerini Belçika'ya geçene kadar bırakmadı.



Peloton'un son yokuşa kadar kaçışı kovaladığı, sonunda da yakaladığı klasik bir düz etap izleyecektik ki 30 kilometre kala yukarıda resmini gördüğünüz inanılmaz kaza oldu. Yağmurun oluşturduğu su birikintilerine takılan pelotunun önü düşünce Chris Froome ve Romain Bardet de yere kapaklandılar. Şans eseri kimse büyük bir sorun yaşamadan pelotona geri döndüler.

Orijinal kaçıştan Taylor Phinney ve Yoram Offredo beraber çalışarak 1.5 kilometre kala kadar pelotonu uzak tutmayı başardılar. Bunun bir nedeni de karşıdan gelen rüzgarı gözeterek hiçbir takımın tek başına pelotonu çekmemesiydi.

Taylor Phinney enteresan bir karakter. Annesi birden fazla sporda olimpiyat madalyası kazanmış efsane bir kadın sporcu. Babası da Tour de France'de podyum görmüş bir bisikletçi. 2014 yılında neredeyse spor hayatını bitirecek bir kaza olmasa Amerika'nın en iyi genel klasmancısı olması bekleniyormuş. Bavulunu Murakami ile dolduran, "daha ne kadar dağların kralı mayosunu taşıyacaksınız?" diye soran gazeteciye "Anı yaşa adamım" diyen, bu linkte bulabileceğiniz videoda olduğu gibi komik ve hayatı çok da ciddiye almayan bir sporcu. Kendisi ile ilgili İnan Özdemir'in yazısı ile ESPN'deki daha uzun Bonnie Ford yazısını öneriyorum.

Karşıdan gelen rüzgar en son sprinte kalkan sprinter'in zamanlaması iyiyse yarışı alacağını gösteriyordu. Alman bisikletçi Marcel Kittel, sprinterler arasında kim kimdir gibi okunabilecek top 10 içerisinde etabı almayı başardı. 10 saniyelik zaman bonusu Kittel'in Sarı Mayo'yu Geraint Thomas'dan almasına yetmedi.

Klasmanlar


Thomas
Froome +12
Porte +47
Quintana + 48
Bardet +51
Aru +52
Contador +54

Turistik

1. Dünya savaşında Almanya ile Fransa arasında kalan Belçika'ya verilen ültümatoma uymayan şehirlerden biri Liege. Almaları yavaşlatıp Fransızlara zaman kazandırdıkları için Legion d'Honour alan ilk yabancı şehir olmuşlar:



 Bu nedenle 1. Dünya Savaşı öncesi Alman isimleri ile anılan birçok şeye Liege ismini vermiş Fransızlar. Alman Kurdu'na Liege Kurdu demeleri gibi Viyana Kahvesine de Liege Kahvesi diyorlarmış:


Patatesli fasulyeli Liege Salatası'nı da beğendim:


Waffle'ı ile ünlü olam bir ülkede en güzel Waffe'lara Liege Waffle'ı denmesi bir işaret olmalı:




Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem