100. Giro d'Italia - Tappa 9 - Montenero di Bisaccia > Blockhaus - 152km - Zorluk: 4/5

Tanıtım

Fransa Tur'unun en ünlü yokuşları Mont Ventoux ve Alp d'Huez ile karşılaştıralacak zorlukta Blockhaus'ta bitiyor etap. Genel klasman çekişmesi bekleniyor.

Sonuç - Özet Videosu
9 kişilik orijinal kaçış grubuna Pierre Rolland (Cannondale) katılmak istedi. Cannondale kaçıştaki takımları tehtid edercesine bir tempo yaptı ve kaçış ekibi yavaşlayarak Rolland'ı aldı. Ancak Rolland Block Haus'un girişinde patlayarak takımına gereksiz bir tempo yaptırmış oldu.

Block Haus'un dar girişinde posizyon almak için takımlar birbirleri ile savaşmaya başladı. Movistar yaptığı yüksek tempo ile en önde kendine yer bulmuştu. Sunweb Sky'ı geçmeye çalışırken yolda parketmiş bir polis motorsikletine çarparak büyük bir kazaya sebep oldu. Sky'ın iki lideri Landa ve Thomas ve Orica'dan Yates düşenler arasındaydı.

Block Haus tam bir can pazarı oldu. Movistar 3 bisikletçisi ile teker teker herkesi döktü. Önce pembe mayolu Jungels, sonra BMC'den Van Garden... Quintana'nın yaptığı atağı ancak Nibali ve Pinot takip edebildi. Quintana 4-5 atak ile bu iki takipçisini geride bırakarak etabı aldı. Pinot 2. olurken, Nibali arkadan gelen Mollema ve Domoulin'e geçildi.

Quintana en yakın rakibine 28 saniye atarak pembe mayoyu elde etti. Ancak bir sonraki etap zamana karşı olacak,ve Mollema ile Domoulin pembe mayoyu alacak gibi.

Klasman


Turistik
Abruzzo bölgesinin en yüksek dağı Block Haus.

Pişmiş pekmez ve çikolatalı Calgionetti.





Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem