100. Giro d'Italia - Tappa 20 - Pordenone > Asiago - 190 km - Zorluk: 4/5 - Dağlık

Tanıtım
Monte Grappa uzun bir yokuş, Dumoulin'e ataklar burda başlamalı, eğer Tur'u kazanacak bir atak gelecekse.

Foza cok firketeli bir yokuş. Ancak sonrasında 15 km'lik bir düz bir kısım var. Dumoulin eğer son yokuştan izole olmadan çıkarsa burada arayı kapayabilir.

Sonuç



Monte Grappa'yı Katusha ve Movistar'ın öldürücü temposu ile çıktı peloton. Bir ara 10 kişiye kadar düşen favoriler grubu inişe 20 kişi girdi. Dumoulin yine izole ettirmemeyi başardı kendini.

Son yokuş çok sayıda firketesi ve değişken eğim ve asfalt koşulu ile zaten yorgun olan genel klasmancıları iyice yordu. İlk atak Zakarin'den geldi ve Pinot, Nibali ve Quintana'nın takibi Dumoulin'i geride bıraktırdı. Bir Nibali, bir Quintana, bir Pinot atak yapsalar da yokuşun sonuna Dumoulin'e birkaç saniye fark atarak girdiler.

Yokuş sonunda birkaç kilometrelik düzlük vardı, bu da Dumoulin'e yarayabilirdi. Ancak Pinot, Quintana, Zakarin, Nibali, Pozzovivo beraber makara çalışması yaparak farkı 20 saniyeye çıkardılar. Son sprinti Pinot kazanarak etaba gitti.

Quintana Dumoulin'e ancak 39 saniye fark atabildi. Dumoulin bireysel zamana karşı olarak koşulacak son etapta bu farkı rahat rahat kapatacaktır. Pinot üçüncülüğe yükseldi. Beyaz Mayı için Adam Yates lider, ancak Bob Jungels Dumoulin gibi iyi bir zamana karşıcı. Son gün bu mayo için de önemli.

Dağların Kralı Landa, Puan Mayosu Fernando Gaviria'nın oldu.

Klasmanlar


Turistik


Asiago platosu kendi kültürüne sahip bir bölge.

Asiago Peyniri ile ünlü:



Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem