100. Giro d'Italia - Tappa 11 - Firenze>Bagna di Romana - 161 km - Zorluk: 4/5

Tanıtım
Dur durak bilmeyen üst üste gelen yokuşlar ve hızlı bir inişin ardından gelen yokuş. Team Sky gibi birçok takımın genel klasman şansının azalması nedeniyle kaçış çok güçlü olabilir ve bu etap da kaçışa kalabilir.

Bu etap Giro'nun 100. yılı anısına Floransa'lı büyük İtalyan bisikletçi Gino Bartali anısına koşulacak. 2. Dünya Savaşı sırasında Alman'lardan kaçan Yahudi'lerin İtalya'dan zarar görmeden geçebilmesi/kalabilmesi için çalışan gizli bir örgütün kuryesi olarak çalışan büyük bir şampiyon Bartali. Antrenman turları adı altında gizli barınaklardaki Yahudi'lere sahte kimlik belgeleri taşımasının yanı sıra Yahudi arkadaşlarını da gizlediği biliniyor. Bu kahramanca hareketini oğlundan başka kimseye anlatmayan Bartali: "Yaptığın iyilikleri anlatırsan başkalarının şanssızlıklarından kendine kazanç sağlamış olursun" diyerek sessizliğini açıklamış. Konu ile ilgili güzel bir yazıyı bu linkte bulabilirsiniz.

Sonuç - Özet Videosu

Tahminlere paralel olarak kaçışa gitti etap. Ancak hem kazanan Omar Fraile'nin ilk kaçış grubundan itibaren önde olması, hem de kaçışın az kaldı takip grubuna yakalandığı heyecanlı son metreleri ile izlenmeye değer bir etap oldu.

Movistar'ın yarışın başlaması ile yaptığı yüksek tempo pelotonu bir anda 60 kişiya kadar düşürdü. Bu arada son iki senenin İspanya Turu Dağların Kralı Omar Fraile, Movistar'ın Costa Rika'lı Genel Klasmancısı Amador ve Sky'ın kaza öncesi eş-liderlerinden Landa'nın bulunduğu 20 kişilik bir kaçış grubu oluştu. Landa ve Fraile uzun bir süre bu grubun da önünde yarışı sürdürdüler. Son yokuş öncesi kaçış iki lideri yakalamayı başardı.

Son yokuş öncesi Pierre Rolland'ın atağını Fraile yakaladı ve inişe beraber girdiler. Bu ikiliyi eski Dünya Şampiyonlarından Rui Costa ve Estonyalı Kangert yakalayabildi. Son düzlükte az kaldı takip grubuna yakalanıyorlardı. Ancak Rui Costa ve Kangert'in köprü kurmak için harcadıkları efor ile Rolland'ın sprintinin olmaması etabı Fraile'ye gitti.

Genel Klasman'daki en büyük değişiklik Movistar'ın ikinci adamı Amador'un 6. sıraya yükselmesi oldu. Landa Kaçışa girerek zaman kazanmak istese de geride kaldı. Zamana karşıda iyi bir derece elde eden Gerraint Thomas da 45 saniye kaybetti. Yaptıkları kazanın etkisi ne yazık ki bu etapta kendini gösterdi. BMC'nin Genel Klasman adayı Teejay van Garderen büyük turlarda alıştırdığı üzere 21 dakika yiyerek tüm şansını kaybetti.

Movistar'ın temposunun Sunweb'i çok yorduğunu söylemek lazım. En iyi domestiğini kazaya kurban veren Pembe Mayo Dumoulin'i zorlamaya devam ediyorlar.
Klasmanlar


Turistik
Floransa'nın turistik tanıtımını yapmak abesle iştigal olur.


Bagno di Romana adından da anlaşılabileceği gibi Roma döneminden beri kullanılan bir termal kent.

Ribolitta a Firenze: Pazılı fasulye çorbası.

Fırında ince makarna: Basotti

Kestane unundan kek: Castagnaccio

Unlu peynirli kek:Migliaccio di grano

Gözlemeden hallice: Tortelli sulla lastra

Tatlı foccacia ekmeği

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem