Padisahim Sen Cok Yasa

Son Osmanli Padisahi Kayser-i Rum-i Tayyip Hazretlerimiz, Mersin'i tesrifleri sirasinda, Seytan'a uyup hakan-i cihan hazretlerine hakaret edip gunaha girmesin diye cok sevdigi kulu Kemal Öncel'i Mersin Hak Yolunda Yurutme Ocagi'nda 7 saat misafir ettirmislerdir. Kullarini boyle seven bir padisah az bulunur. Padisahim sen cok yasa!

12 Rebiyülevvel 1430, Vekdiy-i Türkiye

bkz: Erdogan gelecek diye gozaltina alindi.

Comments

myagli said…
14 Ramazan 1430 degil 12 Rebiyülevvel 1430 olacak.

Vekdiy-i Türkiye ne demek??
Ahmet C. Toker said…
Vekdyi-i Misriye 1828'de Kahire'de cikan ilk Osmali gazetesi. Tarihi duzelttim.
Az once de "biz ne zaman (imf ile) anlaşacağımızı iyi biliriz...bu milletin çıkarı korunuyorsa imzalarız, korunmuyorsa yola devam ediyoruz" demis. Hayirlisi demekten baska bir sey diyemiyorum. Onumuzde cok sikintili gunler olacak. Zaten kilavuzu karga olanin...
Ahmet C. Toker said…
kilavuzumuz keske karga olsa. kargalar dunyanin en akilli hayvanlarindan biri. bence kilavuzumuz basini kuma gomen devekusu olsa gerek. zira gerceklere guzel kafa gomuyorlar:

- Sanayi üretimi Ocak ayında yüzde 21.3'le rekor düşüş gerçekleştirdi.
- İşsizlik başvuruları Şubat ayında yüzde 7.39 artışla 136 bin 951 kişi oldu.
- Dolar 1,82'yi aşıp rekor kırınca, Merkez Bankası sessizliğini bozdu. MB döviz satım ihalelerine yeniden başlanacağını açıkladı, dolar 1,81'in altına indi.
Merkez bankasinin mudahalesi cok degistirmeyecek su andaki tabloyu. Zira tum dunyada dolar diger para birimleri karsisinda gucleniyor.

Herkes en guvenli liman olan amerikan bonolarini,tahvillerini aliyor. Nasil yapiyor; diger ulkelerdeki yatirimlarini veya parasini dolara cevirerek (dolayisiyla dolara olan talebi artirarak) bu fitili atesliyor. Yani aslinda amerika'ya biraz olsun merhem oluyor bu para akisi. Ayni zamanda dolar rezerv parasi konumunu daha da guclendiriyor.

Gelismekte olan ulkelere ne oluyor? Zaten borclarini cevirecek parayi bulamiyor, parasi surekli dolar karsisinda deger kaybettigi icin borclarini iyice odeyemez hale geliyor. Bu ulkelerin eti budu belli; ihracat yapanlarin talep dusuklugunden eli kolu bagli. Ustune bir de kur riski tasiyorlar.

Tum bu olanlarin isiginda biz hala IMF ile anlasmayarak buyuk bir risk aliyoruz.

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem