Semt bizim, Aski Bizim!



Insburck sehrine Avrupa'nin cesitli yerlerinden 150'ye yakin Kara Kartal akti 14 Subat gunu. Sevgililer'ini goreleri gelmis. Bu sene yalniz televizyon ekranlarindan gorebildikleri Siyah Beyz forma giymis futbolcularin aksine, ayni sevdaya tutulmus Kartal'lar varmis bu sefer o guzel siyah beyaz formalar icinde. Mac cikisi otobuse binmeden yakalamislar, ve sormuslar Kaptan'a, "Istanbul'da ne olur?" diye. Once bir etrafina bakmisinmis kaptan, cocuk, kadin var mi diye, ve cevap vermis: "Annelerini sevecegiz."

Pazar gunu iste o munasebet oldu Suleyman Seba spor salonunda. Carsi Berlin'in yaktigi isik yangin oldu, kasip kavurdu tribunleri dolduran Besiktaslilari, hucuma tezahurat ederek cikan hentbolculari. Her Besiktaslinin bildigi bir sey vardir, adaleti yoktur dunyanin. Adalet aradigimizdan degil ama, kirk yilda bir coskumuzun, askimizin, istegimizin karsiligini aldik 25-24 maci. Mac sonrasi futbol takiminin semtin takimi oldugu eski gunler gibi, sahaya indi tribunler. Askin oynaya ve destekleyen tarafinda olanlar arsindaki perde kalkmisti. Oyuncular da seyirciler de Besiktas aski altinda tek olmuslardi. En sevdigim pankartlarimizdan birinde dedigi gibi, semt bizimdi ask bizimdi. "Hepimiz Eto'yuz", hepimiz zenciyiz, hepimiz Hrant'iz pankartlarinin ardindaki felsefe buydu. Semtimizden olana asiktik, semtimize asik olan da semtimizdendi. Bu duyguyu yasayan, tatmak isteyen herkesi haftasonlari Inonu'ye, Suleyman Seba'ya, Akatlar'a bekleriz...

Not: AKP ellerinde Samanyolu, Kanal 7 kalitesine yaklasan Turkiye'nin Televizyonu TRT bu macin oldugu zamanlarda TRT3'de Almanya-Belcika Gencler BAsketbol sampiyonasini gosteriyordu. Basarilarinin devamini diliyorum.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem