Mühendis Oktay



Bir derbi maci cikisi otobus duraginda Juventus kaskolu ile duran Mühendis Oktay Akdemir'e Galatasaray tribününün Haznedar grubundan 25-30 kisi saldirir. Linc edilip Mühendis Oktay. Sene 91'dir. 17 sene gecmis...

Besiktas'li taraftarlar gelecek haftaki Galatasaray derbisi oncesi Mühendis Oktay'in mezarini ziyaret etmisler. Gönlüm isterdi ki Galatasaray Taraftari da orada olsaydi. Ve yine gönlüm ister ki gelecek haftaki macta Galatasaray tribünleri farkli renklerde ayni aski yasadiklari bu delikanlinin anisina birseyler yaparlar. Rankler farkli, ama seven yine milyonlarca insan, sevilen yine bir forma, bu milyonlarin paylastigi bir ideal.

Gecen ay sirf 16 plaka diye taslanan arabada kör olan kucuk kiz cocugunu dusunuyorum da. Futbolu seven, modern yasamda tutunacak bir hayale sarilan bizler, bu hayali baskalarinin yasamlarini alt üst edenlerin elinden kurtarmak ile yükümlüyüz.

Comments

Kayaoğlu 29 said…
Cevabini bilmedigim icin soruyorum: 2-3 yil önce Inönü'de öldürülen cocuk icin de bu ziyaret yapiliyor mu?
Ahmet C. Toker said…
11 kasimda olmus. bu sene olmadi, benim gorebildigim kadariyla. pankart acildi sadece. adana'da oldugu icin mezar forum'da adana'li kartal'lara sordum yapiyorlar mi bir anma diye.
Kayaoğlu 29 said…
Bu Besiktasli cocuga ben de cok üzülmüstüm. Haznedar gurubu Tayfa'nin cikis yeri galiba. Türk futbolundan temizlenmesi gereken cok sey var.
Ahmet C. Toker said…
mardin dargeçitte imis mezari. gozden uzak gonulden de irak oluyor ne yazik ki. yapilmamis birsey.

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem