There is a war...

Basbakan Orta Asya gezisini yarida kesmis. Cumhurbaskani Fransa gezisini. Iktidarlari süresince Dogu sorunu konusunda 1 adim atmayan bu iktidarin iki isminin erken gelmeleri neyi degistirir ki?

Toplumsal enerjimizi ne kadar gayri etkin kullandigimizin tarifsiz üzüntülerle dolu bir kaniti. Gündüz gözüyle 15 Askerimiz sehit edildi. Cumartesi sabahimi zehir eden bir haber. Ne yazacagimi bilemiyorum. Kafamdan gecenleri toplayamiyorum.

Ancak su bir gercek ki, Genel Kurmay Baskanligi yeni bir stratejik yaklasim gelistirip uygulamali. Bu konuda calismalar elbet de ki vardir. Ancak bu konudaki calismalar topluma anlatilmali.

Bunun yaninda yeni Anayasa calismalalarina hiz verilmeli. Bu is yapilirken Genel Kurmay Baskanligi kanimca gözlemci ve danisman rolünden daha ileri gitmemeli. Gücünü ve enerjisini askeri alana yönlendirmeli. Anayasa genis hak ve özgürlükler veren bir anayasa olmali.

Birileri cikip, isi insanlarin vatanseverliklerini suistimal etmeden, kisi haklarina saygiyi elden birakmadan, irkcilik yapmadan, Hükümet'i ve Genel Kurmay'i elestirmeli, neler yanlis gidiyor diye sormali. Bu elestirilerin muhattaplari yapici davranip bu elestirileri cevaplamali.

Enerjimizi ve zamanimizi dogru kullanmaliyiz. Artik kisa kesilen ziyaret jestlerine karnim tok. Hatta midemi bulandiriyor bu tarz hareketler.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem