Rebellion march

In the third of Turkish Football Chants series I want to talk about Göztepe, and their loyal fans. Goztepe is from the third largest city of Turkey, Izmir. Along with Karsiyaka and Altay, it is one of the 3 Izmir giants. It was one of the few Turkish clubs to play semi final in major European cups. In 2003, they were turned into a corporation, and this was the spark for the fastest fall in the Turkish football history. After 4 years, they are playing the lowest level, the Amateur league. Their fans, however, are still following them and singing chants like the "March of Rebellion", which in my opinion the best Turkish football chant. It goes:

We are walking on the streets of Izmir, with our shirts on our backs
Our numbers reached 100s of thousands, with your yellow and your red
May your yellow be the sun, and your red be the blood in my vein
So that not a single day of my life goes without you, this is what all my struggle is for
Our glorious Goztepe was born on 1925,
May this be our oath, we will be back from these desolate and secluded corners,
Wave (thou our flag), believing in those days
And sing our march of rebellion, out of the troubles (that surround us)
Raise your hands for a last chant, let us cry out for Göztepe,
As if it were our last prayer, as if were our last prayer…


Here is the chant itself:

Comments

Ozan Korkmaz said…
Bence yazılmış en güzel tezahurat.
Bir de biliyosun bu tezahurat insanları futbolu ne kadar sevip önemsedikleri hakkında da güzel bir ayırıcıdır; futbol sevdalısıyım diyen kişinin bu tezahuratı dinleyince tüylerinin diken diken olması gerekir..
Diego said…
Sevgili Ozan ve Ahmet Cihat kardeslerim; klasik bir bakis acisi, perspektif -veya her ne derseniz deyin- meselesiyle daha karsi karsiyayiz.
Marsin guzel olmasina katilmamla beraber, Ozan'in "futbol sevdalısıyım diyen kişinin bu tezahuratı dinleyince tüylerinin diken diken olması gerekir" genellemesine katilmiyorum. Futbol sevdalisiyim diyen Karsiyakalilar (ezeli rakip) icin mesela bu tezahurat (mars daha dogru olur) ezikligin gufteye dokulmus hali.
myagli said…
bu "marsi" ve benzerlerini soyleyerek karsiyaka'ya giden belediye otobuslerine saldiran, camlarin tumunu indirip, hizini alamayip otobusun icine tas-sopa firlatan gozgoz taraftari ile defalarca karsilastim. tamam mac cikisidir, kafalari bozuktur vb. de, icinde bir tane bile kafkaf taraftari olmayan otobuse, sirf karsiyaka ya gidiyor diye saldirmak niye? hem bir kere de degil, defalarca. tabi kafkaf taraftari da sutten cikmis ak kasik degil, onlar da benzeri saldirganliklari ziyadesiyle yapiyor. demem o ki, seckin kanimca hakli, "futbol sevdalısıyım diyen kişinin bu tezahuratı dinleyince tüylerinin diken diken olması gerekir" demek bence zor. futbol sevdalisi olup da mars ile beraber bu adamlarin siddet/saldirganlik/vahsetini hatirlamak gayet olasi.
Diego said…
Mehmedim biz salon erkegiyiz, bu vahsiler anlamaz bizi.. simdi sen boyle yazdin diye bir suru tiri viri edecekler.
Ozan Korkmaz said…
seçkin kardeşim, kendisini gözgöze rakip görmeyen taraftarlar arasında bir genelleme yapabilir miyiz peki?

mehmetcim, güzel demişsin. bence de yanlış yapmışlar ama bu tezahuratlarının güzel olduğunu değiştirmez.
Unknown said…
simdi bir Göztepe`li nin bakis acisini aktarayim size.öncelikle Ozan'in;her ne kdr tanimasamda Almanya'da Ahmet'in yaninda gecirdigim yaklasik bir senenin en az 1 ayini telefon konusmalarinizi dinleyerek gecirdim(zorunda kaldim),yorumunda gecen tüylerin diken diken olma durumu keseke liler icinde gecerlidir.Zaten bu beste taraftarlar arasinda en güzel beste secildi ve hala da öle.Myagli demis ki otobüslere saldiran Göztepe'liler evet ve opeti, bos kahveyi basan bjk liler ve sirf siyah beyaz diye inegi bicaklayan kesekeliler ve sirf fenerbahce atkisi takiyo diye kizi tokatlayan geseliler... sürer de gider bunlar futbolda var ne yazik ki var ama var cünkü bizim futbol kültürümüzde "istenmeyen olaylar istiyoruz" diye bir deyim var.Ama insallah yolunuz düserde izmir'e gelir misafirim olur bir Göztepe macina gelirseniz mac sonu hep bir agizdan söylenen "isyan marsi" mizi dinlerseniz sizinde tüyleriniz diken diken olur kanaatindeyim.Nacizane yorumumdur...
Unknown said…
http://www.gencligiminkatilisin.com/default.asp?section=fullnews&id=283&cat=6

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem