Hayalimdeki Türkiye

Malumunuz Abdullah Gül Cumhurbaskani (adayi) oldu. Tanidigim ve goruslerine deger verdigim cogu insan ile bu konu özelinde hayalimdeki Türkiye'yi tartisirken buldum kendimi. Bu tartismalar sonucu iyice sekillenen düsüncelerimi Ozan ile birlikte actigimiz Türkiye'nin Sorunlari Blog'umuzda baslattigim "Hayalimdeki Türkiye" yazi dizisi ile ilgililenenlerle paylasmak istiyorum. Türkiye erk'in paylasildigi önemli bir sürecten geciyor, ilgilenmeyen olma lüksümüz yok, yorumlariniz benim icin degerli. Belki siz de yorumlarinizi yaparken, ya da ümit ederim ki benim düsüncelerimi okurken dusuncelerinizi bir yerlere dokme, sürekli yakinmak yerine cozum uretme istegine kapilirsiniz. Görünen o ki politikacilar cözüm üretmeyecek, ve biz cözümler üretip, üzerinde anlasip onlari savunmadikca ülkemiz Osmanli'nin sonlarinda girdigi, Atatürk sayesinde büyük bir atilim yaptigimiz modernlesme macerasinda büyük yaralar alacak...

Comments

Umut Ozek said…
Gozun aydin, hemsehrin cumhurbaskani oldu...
Kayaoğlu 29 said…
Kollege'nin gözü aydin olsun. Su da Abdullah Gül'ün 10 Aralik 1995'te Milliyet'te yayimlanan bir röportaji.

Artık saklanamaz gerçekler var. İslamın yalnız ahireti değil, dünyevi düzeni de içerdiği bir gerçektir. Ben bir Müslümanım ve buna inanıyorum.
- Tercihiniz şeriat öyle mi?
- Türkiye'de geçerli kanunlar arasında, İslama aykırı olan da var, olmayan da. Aykırı olanlar baskıdır. Baskı kalkacak. Bu hakkı kullanacağım. Halka bu imkânı vereceğim.
- Camiye, ramazana, Kuran okuluna kim mâni oldu ki?
- Düzen Türkiye'de İslamı, caminin içine hapsetti. Biz İslamı hayat tarzı olarak görmek istiyoruz...
Kayaoğlu 29 said…
Türkiye'nin yeni "First Lady"si Hayrünnisa Gül aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ni Avrupa mahkemelerine şikâyet açısından da ilk yeni first lady...
Kayaoğlu 29 said…
Bekir Coskun'dan:

Çağdaş Türkiye’nin en önemli kalesi Çankaya, dün itibarıyla cemaate geçmiştir.

Eşinin türbanı yüzünden, Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne vermiş ve dava açmış birisi sizin "cumhurbaşkanınız"dır.

Artı; ordularımızın başkomutanı...

"Laik Cumhuriyet"i temsil edecek kişi...
siyahbeyaz said…
dun gul un oneridigini duydugumda icim cız etti,acaba bir baskası daha iyi olmazmı idi.simdi turkiye bir uclu tarafından kıskıvrak kusatıldı,ıslami dusunceyi kendi yorumlarına gore yasayan ve bunu turkiyeye yasatmak isteyen bir uclu.bır tarıkat triosu ve bunları destekleten mutareke basını,siyasetve siyasiler artık tekbasına cozum uretemezler sivil orgutler ve ekonomi destegi olmadan,umudimi kırmak istemiyorum,bu trionun catlamasını temenni ediyorum.
Diego said…
nuri agabey ve sadi amca benim dusuncelerimi aynen aktarmislar. bazi seyler bu kadar barizken demokrasiden, insan haklarindan nasil bahsedebiliyoruz? demokratik bir secimle gelen, koske cikmak demokratik hakki olan tayyip erdogan tek basina (bulent arinc'in da payi varmis ogrendigimize gore) cumhurbaskani atadi. bunun ustune akp hukumetinin uyeleri de tayyip erdogan grup toplantisinda cumhurbaskani adayini aciklarken agladilar, neymis efendim basbakanin fedakarligina, onun buyuklugune aglamislar.. sonra da ana muhalefet lideri cikti tayyip erdogan'in aday olmamasi bizim zaferimizdir dedi. hepsine tebrikler.
Diyavol said…
İş dünyası çok memnunmuş bu olaydan..

İğne basın dünden mutlu zaten.

Başbakanın Bangladeş dönüşü havaalanında yaptığı konuşmayı bile ne olursa olsun yayınını kesip saniye saniye canlı veren ülkenin en güvenilir(!) haber kanalı bile, 500 bin küsur kişi kendi ülkesinin başkentinde yürürken hiçbir şey yokmuş gibi Bundesliga özel programı yayınlıyor, bunun adı da tarafsızlık oluyor.

Neyin tarafsızlığı kardeşim? Cumhuriyet'in tarafsızlığı mı olur?

Ülkeyi dini imanı para olanların eline bırakırsan olacağı bu zaten.

Ben de dahil, gençlik cidden inanılmaz bir biçimde uyuşmuş durumda. Klavye başında messenger'ın kişisel iletisine sloganlar yazmaktan başka yapabildikleri bir şey yok, gerisine, daha fazlasına üşeniyorlar.

Biz bu halde olunca, meydanı boş bulup zaten çoğu cahil olan halkı patates, soğan, kömürle kandırıp, kendilerini padişah sanmaya başlıyorlar.


Aslında biz biraz kıpırdasak, bu aydın liboşlarda, imanı para olanlarda, kendi sahte müslümanlığını beş para etmez zavallı karısının saçını kapatarak göstermeye çalışanlar da "geldikleri gibi giderler"..

Cehennemin dibine kadar.

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem