Taksim'i siz vermediniz...

... bu yola bas koyanlar aldi.



Korktukca tutsak, umut ettikce ozgursun blogundan resim. 32 yillik korkularin ne kadar bos oldugunun, siddetin halk degil devlet tarafli oldugunun ortaya ciktigi 1 Mayis 2010 gününden bir resim.

Carsi grubunun kendine amblem sectigi Anarsizmin A'siyla bezeli bir pankart. Uzerinde "Taksim'i siz vermediniz, biz aldik" yaziyor.

Taksim'i yeniden gercek sahibi olan emekcilere kazandiran insanlarla bir baglantim yok. O nedenle Besiktas'li olmam paydasini kullanip bir sahiplenmeye girecek degilim.

Ancak soylemek istedigim sey, sistemin gün be gün insanlari gercek sorunlarindan soyutlayip, enerjilerini zararsiz akarsu yataklarlarina kanalize etmek icin kullanageldigi futbol taraftarliginin, hala politik olarak birseyler soylemek icin ortak payda olarak kullanilmasindan memnun oldugumdur.

Gönül isterdi ki Nazim Hikmet'in takimi Fenerbahce'nin, Türkiye'de Futbolcular sendikasi kurmak icin emek veren Metin Kurt'un takimi Galatasary'in bayraklari da su resimdeki Besiktas bayragina eslik etseydi:

Comments

Seninkisi algida secicilik olsa gerek. Burada haber programlarinda gosterdiler, alsana dogan haber ajansindan bir not (foto bulamadim simdi):

http://www.dha.com.tr/n.php?n=taksimde-tarihi-gun-2010-05-01

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem