Keciören'de neler oluyor?

Iddalar korkunc. Bu iddalar'i siyasallastirmadan -yani secim malzemesi yapmadan, ortada iki taraf varmis, ve birinin eline koz gecmis gibi davranmadan- sadece suclulari hedef alarak yargiya tasimak laik ve demokratik bir duzene inanan herkesin sorumlulugudur. Özgürlükler'den yana oldugunu idda eden Basbakan'dan ya da onun Icisleri Bakani'ndan birsey beklemek cok da mantikli degil, zira özgürlük anlayislarinin sadece kendi dar dünya görüsleri ile ilgili oldugunu kendileri dahi biliyorlar. Tarih ile ilgili bir konuda ettigi sozler yuzunden Orhan Pamuk'un pesine dusen aktivist hukuk adamlarindan hukuk camiasi icinde özgürlüklere inanmislarinin da olduguna inaniyor, onlarin harekete gecmesini bekliyorum.

Bu vesileyle acilen ihtiyacimiz oldugunun bir kez daha altini cizmek istedigim Americans United tarzi laik sistemi demokratik yollar ile korumak icin kurulmus, siyaset üstü bir sivil toplum örgütünün bu ve bunun gibi davalarda finansal ve hukuki olanaklarina ihtiyac duydugumuzu yeniden hatirlatayim.

Konu ile ilgili Oral Calislar güzel bir yazi yazmis.

Comments

myagli said…
Iddialari neden siyasallastirmamali Ahmet Bey?

Belediyelerin dis denetimi İçişleri Bakanlığı nin sorumlulugunda (5215 no lu Belediye Kanunu). Tavsiye ettigin Oral Calislar yazisi "İçişleri Bakanı’nın dikkatine. Açıklama bekliyoruz." ile bitiyor.

Soylediginin aksine, bu konunun siyasallasmasi gerektigine inaniyorum. Iktidar partisinin bu olay karsisindaki tavrinin da cok onemli oldugunu dusunuyor, partinin olayi ele alisinin secmen tarafindan dikkate alinacagini umuyorum.
Ozan Korkmaz said…
Bu olay siyasallaşsa da siyasallaşmasa da, şu anda seçmenin %25 civarını oluşturan bir kitle ya bu haberi ve birçok haber okumuyor ya da bu haberi okuyunca "iyi yapmışlar, ellerine sağlık" diyor. Başka bir %25 ekonomi iyi gidiyorsa "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyor. AKP'nin %47'si bu iki kitleden geliyor. Kalan %50 de, bir yandan giderek azalırken diğer yandan "bu olay siyasallaşsın mı, Atatürkçüşük iyi mi kötü mü" derken herhangi bir karar alamıyor, ilerleyemiyor, doğru liderleri çıkaramıyor.

Çıkaramamaya da devam edecek...

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem