Tuesday, February 23, 2010

My first cheese



My first shot at German Harzer Käse. It is a sour milk cheese, which means all you need is Lactobacteria, which are abundant in milk already. One drains low fat, and I mean low fat %1, quark or cottage cheese, mixes with salt and baking soda, and wait 7 days for the bacteria to work their magic.

Not bad for a first try. The salt was a little too much, still it was edible with walnuts, and would have made an excellent grating on Pasta alla Norma.

6 comments:

zeynep said...

Evde peynir üretimine mi başladın? Ahahahh alemsin.

Yeni renklerin güzel olmuş bu arada. Renovasyon çalışmaları.

Ahmet C. Toker said...

anneme de verdim tarifi.

evim buyusun, yerim olsun peynir isine ciddi ciddi girecegim.

can kardesin pek begenmedi yeni dizayni. peh ne anlar imparator mor'undan?

zeynep said...

bence sen orda doktoraymis, elektrink isleriymis filan salla. buraya gel, cihangirde veya bebekte bi dukkan ac, koseyi donersin.

Can said...

imparatorluk değil tam demokrasi

ece said...

ben de limon soslu tavuk yaptım, onun heyecanı içindeydim ki bu peynir işi heyecanımı söndürdü... Ama portakal reçelim geliyor yakında!

Ahmet C. Toker said...

ece, bir ara ara beni, sana cok gizli fransiz usulu portakal soslu ordek tarifi vereyim.