Bu arada ülkenin baska bir tarafinda...

Dünya Kadinlar Günü ülkemiz ve dis temsilciliklerde tüm coskusuyla kutlanir, birbirimize cok sevdigimiz analarimizin erdemlerini, kimileri Atatürk inklaplarinin kadinlara getirdiklerini, kimileri Islam'in cehalet döneminde diri diri gömülen kizlari nasil kurtardigini birbirlerine anlatadursun, ülkemizin baska bir kösesinde gercekler anlatilarimizdan bagimsiz ilerlemeye devam ediyor.

Birlesmis Milletler'in kadin erkek esitligi ile ilgili iki istatistiginde gururla 79. sirayi aliyoruz. Basbakan'in bir daha gitmem dedigi Davos'u düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu'nun 128 ulkeyi kapsayan istatistiklerinde gururla 121 siradayiz, Fas ve Misir arasinda. Ayni istatistigin kadinlarin ekonomik katilimi ve firsatlari siralamasinda 119 politik katilimlarinda 109 siradayiz.

Refleks tepkinin "ama kadin erkek esitligini olcmek oyle kolay birsey degil, hem bu istatistikler yanli" olacagini da hissediyorum. Degisik yontemlerin degisik sorunlari oldugu bilinen bir gercek. Ancak 3 degisik yontemin de ayni yone isaret etmesi sorunun olcum metodlarinda degil, cok ulvi Türk yapisinda oldugunu gösteriyor.

Bazen bilinen seyleri tekrar etmek gerekir. Kaynayan suyun icindeki kurbaga icin yukselen sicaklik alisageldik bilinen birseydi...

Kadinlar gününüz kutlu olsun.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem