Giro d'Italia 2018

1. Hafta:


İlk üç gün İsrail'de. Açılış Kudüs'te teknik bir zamana karşı olacak. Diğer iki etap Akdeniz ya da çöl rüzgarları pelotonu bölmez ise son 10 dakikası seyredilecek sprintler olacak.

Sicilya etaplarının (4,5,6) hepsi çok heyecan verici. İlk iki etap kaçışa ya da klasikçilere kalacak gibi olsa da geçen sene Fransa'da olduğu gibi önde kalan genel klasmancılar arayı açmayı deneyebilirler. Etna bu sefer Batı yüzünden çıkılacak, Froome ve Dumolin'den zaman çalması zaruri olan tırmanışçılar saldırabilir.

Düz bir bağlantı etabı (7)'nın ardından iki güzel zirve finişi ile bitiriyoruz ilk hafayı. Cumartesi koşulacak 8 etap büyük bir fark yaratmasa da 9. etap yine genel klasman yarışı olabilir.
 
1. Gün - Kudüs - ITT - 9.7 km :
Dumoulin neden Dünya Saate karşı şampiyonu olduğunu göstererek bir diğer saate karşıcı Rohan Dennis'in iki saniye önünde etabı aldı. Froome 30 saniye kaybetti. Genel klasman adayları arasında en iyisi 20 saniye geride gelen Simon Yates oldu. 1 dakikadan fazla fark yiyen genel klasmancılar EF First'ten Michael Woods, Dimension Data'dan Meintjes oldu.
Genel Klasman: Dumoulin, Dennis +2, Campenaerts +2

 2. Hafta

Salı, Çarşamba yine kaçışa gidebilecek klasikvari etaplar. 12 ve 13 etaplar Vivani'nin başını çektiği sprinterlara gidecektir. Monte Zoncolan Vuelta'daki Angliru gibi inanılmaz sert bir yokuş. Cumartesi seyretmek gerek. Bir sonraki Pazar etabı kaçışa kalacak bence.

3. Hafta


Pazartesi günü 34 kilometrelik bir zamana karşı ile başlıyor. Froome ve Dumoulin'e karşı zaman kayıplarını minimize etmeye çalışacaklar rakipleri. Perşembe, Cuma, Cumartesi Alp üçlüsü var. En yüksek yokuşa verilen Cima Coppi bu sene Colle delle Finestre Cuma günü çıkılacak. Son kısmı toprak yollarda koşulacak. Pazar günü güzel Roma sokaklarında üç günlük Alp ızdırabını geride bırakabilen sprinterleri izleyeceğiz.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem