104. Tour de France - Etappe 5 - Vittel > La Planche des Belles Filles - 160 km - Zirve Finişli Dağlık Etap

Tanıtım



Bu yıl Giro'daki Etna etabı gibi ilk haftaya bir zirve finişi yerleştirmiş organizatörler. Daha önce 2 kere zirve finişine sahip olan bu etap, 160 kilometre ile kısa bir etap. İlk haftadan favorilerin saldıracağını zannetmiyorum, Etna'da olduğu gibi. Giro'da bir etap alarak takımının galibiyet hasretini dindiren, Route de Sud'de de etap alan Rolland Pierre favorim.


Son kilometresi %20 olan sert bir yokuş olacak. Bir kayak merkezine tırmanıyor olmamız yolun iyi koşulda olacağını gösteriyor.

Froome atak yapmayacaktır. Richie Porte 3. etaptaki agresifliğini gösterecek mi?

Sonuç
Bugün doğumgünü olan eski dünya şampiyonu ve bu senenin Flanders ve Amstel galibi Philippe Gilbert'in de içerisinde bulunduğu güçlü bir kaçış grubu BMC'nin sıkı takibi ile 3 dakikadan fazla açamadı farkı. Gilbert 10 km kala sert bir atakla tek başına kaçmaya başlamıştı ki Belçikalı Bakelants yanına geldi ve son tırmanışın ayağına kadar beraber göğüs gerdiler Peloton'un deli temposuna.

Di̇nlediğim yorumcular BMC'nin son yokuşa gelene kadar neden bu kadar yüksek tempo yaptığını anlamlandıramadılar. Yollarda harcadıkları enerji sonrası Richie Porte yokuşta yalnız kaldı.

Sky'ın son zamanlarda getirdiği yokuş kadrosu beklenen performansı gösteremedi. Leh Kwiatkowski'den sonra gelen Nieve ve Henao yokuşta yüksek tempo vermek yerine pelotonun arkasına düşünce Froome'u ancak sarı mayodaki Thomas koruyabildi. Tam bu sırada çok spektaküler bir atak yapan Sardunyalı İtalyan şampiyonu Fabio Aru'yu takip edemediler. Daha sonra peşinden giden İrlandalı tırmanışçı Dan Martin bile Sky'dan kaçabildi. Bunu ilk dağ etabı olmasına ve yokuşçuların ritme girememesine bağlayanlar var. Cumartesi ve Pazar dağlık etaplarda göreceğiz. Sky tarafından domine edilemeyen bir yarış izleme şansı bile mutlu ediyor insanı.

Bu arada Quintana ve Contador'un ilk sınavda kaldıklarını söyleyebiliriz. Beyaz Mayo'yu alan İngiliz Simon Yates ve Fransız genç tırmanışçı Romain Bardet ise ilk sınavlarında geçer not aldılar.

Klasmanlar



Turistik

Vosges dağlarının Alsasce değil, Haute-Saone bölgesinde kalan bir zirve burası. Haute-Saone %47'si ormanlarla kaplı, Fransa'nın en yeşil bölgesi. 500 km'lik at binebilecğiniz bir yol ağı var. Yemek adına pek özel birşey bulamadım.

Ancak Mimari'nin bir kötü, bir de iyi örneğini buldum bu bölgede:

Vişne likörü ile ünlü Fougerolles kentinin yaratıcı sokak heykeli.


Le Corbusier'in Ronchamp kentinde yaptığı Notre Dame de Haut katedrali.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem