104. Tour de France - Etappe 16 - Le Puy-en- Velay > Romans-sur-Isère - 165 km - Düz Etap - 18 Temmuz Salı

Etap Tanıtımı
Massif Central'den iniyor rüzgarın etkili olabileceği düzlüklerden geçerek Alp'lere yaklaşıyoruz.


İlk kısım dağlık olsa da uzun bir yokuş aşağı iniş ve düz sonu ile toplu sprinte gebe. 

Yokuşlar çok zorlayıcı değil. Son kısım biraz yokuş yukarı ancak çok dik değil, Kittel ile Matthews arasında geçer. Genel klasmancılar önümüzdeki 2 gün Alplerde savaşacaklar. Sessiz geçirirler.

Yakınlarda oturna FDJ antrenörü Sébastien Joly'e göre son 20-10 km arası yan rüzgarlar etkili olacak. Sonrası ise arkadan rüzgar bekleniyor. Dolayısıyla burada bir kopma olursa yakalaması zor olacak.

Twitter'da da benzer haritalar var:

Sonuç


Etaba irili ufaklı birçok kaçış denemesi ile başladık. Sonunda De Gendt, Chavanel, Degand ve sonradan katılan Cummings ve De Marchi ile 20 saniyelik bir fark oluştu. Bu gruba 5. sıradaki Dan Martin sızınca Sky kaçışı yakaladı.

Yeşil Mayo mücadelesinde geride olan ama daha iyi yokuş çıkabilen Matthews'ın takı Sunweb, Yeşil Mayo Kittel'i ve takımı Quickstep'i izole etti ve geride bıraktı. (Video)

Bu sırada ilk kaçışa da giren De Gendt, Chavanel yanlarına birkaç bisikletçiyi de alarak ikinci başarılı kaçışı oluşturdular. Bu grup pelotona 25 saniye fark attı. Chavanel bir atakla bir 10 saniye daha koydu araya. 1. saatin sonunda yalnız birşey yapamayacağını anlayan Chavanel Pelotona geri döndü.

Son 20 kilometredeki rüzgardan çekinen Peloton kaçışa bir daha izin vermedi. Kittel ile 4-5 dakika geride kalan Bouhanni takım arkadaşı ile inanılmaz bir eforla pelotona geri döndü. (Video)

Sprint kapısını Greipel önünde Matthews kazanıyor, ve geride kalan Kittel'den 20 puan çalıyor. Düz etabı da alırsa bir 50 puan daha kapayacak farkı.

35 kilometre kala yan rüzgarlar başlıyor. Contador Pelotonu bölmeye çalışıyor ama başarılı olamıyor. Froome ve Sky pelotonu bölmeyi 15 km kala başarıyor. Belçika Şampiyonu Naessen Bardet'i kolundan tutup ilk gruba tutunduruyor. Tüm arkadaşları Kittel'e bebek bakıcılığı yapan Dan Martin arka grupta kalıyor ve dağ etaplarında tırnakları ile kazıdığı saniyeleri yitiriyor. Movistar Landa + Dan Martin'i almalı. Contador da arka grupta. Aru, Bardet ve Quintana önde kalıyor. (Video)

İlk grupta Van Avermaet, Matthwes, Boasson Hagen ve Degenkolb gibi iyi sprinterler var. Greg van Avermaet klasiklerde yapmadığını yapıyor ve sprinti açıyor ilk olarak. Arkadan gelen Matthews biraz Degenkolb'ü sıkıştırarak etabı alıyor. 

Klasman


Günün Genel Klasman kaybedenleri Contador ve Dan Martin.

Yeşil Mayo'da fark 29 puan.

Turistik

Boucle Drôme-Ardèche adı altında 2 yarış koşuluyor bölgede. Bu sene 25-26 Şubat'daydı, manzara muhteşemdi. Ardéchoise 15.000 katılımcı ile en büyük amatör Gran Fondo'llardan biri.

Romans-sur-Isère Floransavari bir kent:


Pogne bölgenin ünlü ekmeği:






Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem