104. Tour de France - Etappe 12 - Pau > Peyragudes - 214.5 km - Zirve Finişli Dağlık Etap - 13 Temmuz Perşembe

Etap



İlk Pireneler etabında Pau'dan Pireneler'in pistin yokuşlu olduğu dağ tipi havalimanı Peragudes'e gidiyoruz.



Gittikçe sertleşen 3.5 tırmanış bizi bekliyor. İniş pistindeki son bölüm %16 eğimde 200 metre. Kaçış ya da bir atağa gebe bir etap.

Dağların Kralı mayosu için yoldda 46, finişte 5 olmak üzere 51 puan var. Sprint mayosu için ara sprint kapısı 20, finiş 20 puan getirecek. 10, 6, 4 saniyelik bonuslar etap sonunda.

Sonuç
Sprint kapısını Matthews alsa da Kittel hemen arkasınnda geçerek ancak 3 puan fark kapatabildi. Kaçışa 2 senedir kaçış etapları alan De Gendt ve Cummings girince acaba kaçışa kalır mı sorusunu doğurdu. Ancak Cummings bunların arasından da sıyrılarak tek başına son yokuşa kadar geldi. Ancak son yokuşta Sky'ın yaptığı atak ile o da yakalandı. En son kilometreye 9 kişilik çok seçkin bir grup kaldı.

Son 200 metreye kadar Landa'nın korumasında Froome tüm atakları kontrol edebilecek bir görüntü verdi. Kaliforniya turunu kazanan genç Bennet iyi bir atak yaptı. Landa son yokuşta işi Froome'a bırakınca önce Aru sonra Bardet atak yaptı. Froome arkada kalınca Dan Martin ve Uran da atak yaptı. Froome 20 saniye geri kalarak etabı kaybetti.

Son kilometrelerde Bennet ve Uran'ın yasak olmasına rağmen su içtikleri için 20 saniye cezası verildi. Ancak Bardet'in de aynı işi yaptığı görülünce ASO cezaları affeti. Alberto Contador ve Quintana çok geride kaldılar.

Talansky son yokuşta zorlanıyor.

Klasman


Froome sarı mayoyu Aru'ya verdi. İlk 4 35 saniye içerisinde.

Turistik
Tomorrow Never Dies filmindeki Himalayalar'da kurulmuş açık silah pazarı aslında Peyragudes havalimanında çekilmiş. Bond'un sahnelerine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem