104. Tour de France - Etappe 11 - Eymet > Pau - 203.5 km - Düz Etap - 12 Temmuz Çarşamba

Etap


Paris ve Bordeaux'tan sonra Tur'un en çok ziyaret ettiği şehir Pau. Bunun nedeni Pireneler etaplarının başladığı şehir olması.


Düz bir etap ve yokuş aşağı bir finişi var. Safkan Sprinter'lere gidecek. Hatta artık belli oldu Kittel'e yazın etabı.

Yeşil mayo için ara sprintte 20, finişte 50 puan var. Dağların kralı mayosu için 1 puan var. 10, 6, 4 saniyelik zaman bonusları finişte paylaşılacak.

Sonuç



Peter Sagan'ın diskalifiyesi ve Majka'nın kaza sonrası yarışı bırakmasının ardından Bora-Hansgrohe için Tur sadece kaçış etaplarında biraz Televizyon zamanı almaya dönüştü ne yazık ki. Bora-Hansgrohe'den eski Polonya şampiyonu Bodnar,  Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) ve Marco Marcato (UAE Team Emirates) ile ilk kilometre'den kaçışa girdiler. 2 dakika'nın üstüne çıkmayan fark 1 dakikanın altına inince sadece Bodnar kaçışa devam etti. Son 750 metreye kadar kaçışta kalan Bodnar günün Kombativite ödülünü aldı ve güzel bir kaçış performansı gösterdi.

Bize izlemesi sıkıcı gelse de yüksek hızla 100 üstünde bisikletçinin geçtiği bu parkurlar hem zorluk hem de tehlike açısından hiç de öyle gözükmüyor peloton içinden. Dimension Data'nın tecrübeli ismi Bernie Eisel'in bu linkte bulabileceğiniz röportajı bu konuda önemli.

"Elbet de Tour de France'a daha kısa ve daha yokuşlu etaplar ekleyebilirsiniz, ama o zaman Tour bir Giro'ya döner. Son haftada sadece 10 bisikletçiden bahsedebiliriz, diğerleri bisiklet üzerinde zombie'ye dönerler."

Bu bağlamda Astana'dan Dario Cataldo'nun ve Fuglsang'ın beraber düşmesi ve Cataldo'nun yarış dışı kalması Aru için kötü bir haber. Fuglsang da iki küçük kırıkla devam ediyor. Contador'un ve Bardet'in de düştüğünü unutmamak lazım.

Kittel beklendiği üzere rahat rahat kazandı.

Klasman


Turistik
Pau'nun Pirenelere olan yakınlığını gören Chams Elysses'in de tasarımcısı olan mühendis Jean-Charles Alphand, 19. yüzyılın sonunda Nice'in İngiliz Sahilinden esinlenerek Boulevard des Pyrenees'i tasarlamış. İyi de etmiş:


Kızartılmış badem, çikolata kaplaması ve ahududu sosundan yapılan Coucougnettes du Vert Galant:


Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem