104. Tour de France - Etappe 10 - Périgueux > Bergerac 178 km - Düz Etap - 11 Temmuz Salı

Etap

10. Etap

Uzun bir transferden sonra Pirenelere doğru yolculuğumuz başlıyor. Geçen sene kadar uzun değil transfer etapları.


Dümdüz bu etaptan ancak sprint finişi olur. Ancak son kilometre içinde iki tane 90 derecelik viraj olması heyecan katacak etaba.



Yeşil mayo için finişte 50, ara sprintte 20 puan var. Dağların Kralı için 2 puan, finişte de 10, 6 ve 4 saniyelik zaman bonusu var.

Sonuç


Kittel o kadar rahat aldı ki sarı mayo gibi yeşil mayo mücadelesinin de burada bittiğinden emin olabiliriz. Degenkolb, Gronewegen gibi iki yeni ismi podyumda görmek güzel olsa da, Kittelin en yakın iki takipçisinin 12. ve 13. sırada olduğunu bilmek üzücü.

İtalya Turunda Gaviria'nın sprint treni ile yaptığını neredeyse tek başına yapıyor Kittel. Son adamı onu 400 metreye ulaştırıyor, gerisine karışmıyor bile.



Klasman


Turistik



Beynac-et-Cazenac yol üstünde güzel bir kasaba.

Cyrano de Bergerac'ın Bergerac ile ilgisi yok. Ancak yine de kent meydanına bir heykelini dikmişler.


Tarih öncesi mağara ressamlarının en güzel eserlerinden biri bölgedeki Lascaux Mağarasında yer alıyor. Ancak bu mağara yoğun insan ziyaretinden zarar gördüğü için ziyaretçilere kapatılmış, bunun yerine replika bir mağara yapılmış. Konu ile ilgili kritik bir yazı için bu link'e tıklayabilirsiniz. 

Werner Herzog'un en güzel yeni dönem belgesellerinden biri olan Cave of Forgotten Dreams benzer bir mağra yapısı Chaveut mağaraları ile ilgili. Bilim insanları bu mağrarları ziyaretçilere kapamışlar, Herzog'a verilen özel izin sayesinde biz de görme şansı bulduk.


Bölge'nin cevizli keki Gateau aux Noix Perigord.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem