104. Tour de France - Etappe 1 - Düsseldorf > Düsseldorf - 14 km - Bireysel Zamana Karşı

Tanıtım
Rhein nehrininin  kıyılarında ikonik Düsseldorf manzarası eşliğinde koşulacak. Düsseldorf'un lüks ana caddesi Königsalle'den geçilecek. Kalabalık ve izlemesi zevkli olacak. 

Her ne kadar yarış direktörü Preudhomme etap özetinde Sagan tipi roulleurleri yarışçıları gösterse de bireysel zamana karşı uzmanlarına gitmesi daha olası.

Alman Dünya Şampiyonu Tony Martin en büyük favori. Bunun yanında çok iyi bir sezon geçiren eski kayakla atlamacı Sloven Roglic de favorilerden biri. Alman Zamana Karşı Şampiyonluk yarışında Martin'in ardından 2. olan Movistar'lı genç Jasha Sütterlin benim süpriz adayım.

Etap yağmurlu gözüküyor, çıkış zamanlarına göre genel klasmanda farklar oluşmasına neden olabilir bu.

Sonuç



Baştan sona yağan yağmur çok beklenmedik bir etap izletti bize. Genel klasman adayları Froome dışında çok risk almadan yarıştılar. ITT spesiyalistleri de teknik dönüşlerde ritmlerini kaybedince etap çok iyi bir yarış çıkaran Geraint Thomas'a kaldı.

Geraint Thomas lider olarak gittiği bu seneki Giro'da Blockhaus'ta bir polis motosikletinin sebep olduğu kazanın bir sonraki günü yapılan Zamana Karşı etabında yarışın en iyisi Tom Dumolin'in arkasından 2. olmuştu. Genel klasman hedefi olmadığı için o daha fazla risk almadı ve etabı aldı.

Yağmur birçok kazaya neden oldu. Bunlardan en önemlisi Movistar'ın süper domestiği Alejandro Valverde'nin dizinin kırılmasına ve Quintana'nın bir kişi eksik devam etmesine neden oldu. Bahrain Merrida'nın genel klasman adayı Ion Izaguirre de abandone olan önemli bir isim oldu.

Froome dışında genel klasman adayları 35 saniye civarında geride kaldılar. Quintana'nın Porte'dan sadece 1 saniye geride kalması Quintana açısından iyi bir sonuç oldu.

Klasman



Thomas
Froome +12
Porte +47
Quintana + 48
Bardet +51
Aru +52
Contador +54


Turistik

Köln ile ezeli bir rekabet yaşayan Düsseldorf Almanya'nın en gösterişli şehri. Altstadt ise birahaneleri ile içip keyifle sarhoş olunacak bir yer.


Königsalle Rhein'a paralel akan bir kanalın etrafındaki lüks alışveriş caddesi.


Rhein nehri silüeti.


Köln kadar olmasa da Karnaval'ı güzeldir.


Elma püresi ile yenen patates pancakei Rievkooche.

Mostert, Düsseldorf usulu hardal.

Altbier içilir.


Altbier ve karnaval demişken favori Alman Punk grubum Die Toten Hosen'a bir selam göndermeden olmaz.

Bir başka Düsseldorf'lu grup Kraftwerk ve Tour de France şarkıları:




Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem