100. Giro d'Italia - Tappa 19 - SAN CANDIDO/INNICHEN > PIANCAVALLO - 199 km - Zorluk: 4/5 - Zirve Finişi

Tanıtım

3 zirve olsa da 2 zirve Sella Chianzutan ile son zirve finişi Piancavallo arasındaki 60 kilometrelik mesafe genel klasman yarışının son yokuşa kalacağını gösteriyor. Tek ilginç senaryo Nibali ve Quintana'nın geçen sene Quintana ve Contador'un Froome'a Vuelta'da yaptıkları gibi bir ani atak ile Dumolin'in Sella Chianzutan'da arkada bırakmaları, sonra son yokuşta savaşmaları olur.

Son yokuş 16 kilomere olsa da son iki kilometresi düzleşen bir yokuş. 10 km kala %14 eğime ulaşıyor.

Sonuç - Özet Videosu
Dünkü etabın sonunda Dumoulin Quintana ve Nibali'nin kendisini hedef almasını eleştirmiş, "Benim yüzünden podyumu kaybedecekler, umarım kaybederler" demişti. Nibali "Artistik yapma lan" demeye gelen bir cevap vermişti. Quintana sessiz kaldı.

Sabah el sıkışsalar da birşeyler olacağı belliydi. Movistar etabın başında bir adamını Dumoulin'in yanında bıraktı. Çiş molasına gidince Movistar ve Bahrain Merida atak yaptı. 3 dakikalara çıkan farkı Dumoulin kapattı, ancak mesajı aldı.( Düzeltme: RAI görüntüleri daha sonra arkada kalan Dumolin'in yerini unutan takım arkadaşlarının atak engellemek için kendilerinin bir atağa sebep olduğunu gösterdi.)

İlk yokuşta Movistar domestikleri geride kaldı. Kaçış ve genel klasmancılar beraber yokuşu geride bıraktılar.

Yokuştan sonra 18 kişilik bir kaçış oluşuyor ve fark 9 dakikaya kadar çıkıyor. Kaçış son yokuşa geldiğinde fark 11:45. Sky'dan Mikel Landa domestiklerini kaçıştan kopanları yakalamaya gönderiyor.

Yokuş başında tempo yapıyor Movistar ve Bahreyn Merida. Dumoulin geride kalıyor.

Landa öndeki Rui Costa'yı yakalayıp onu da geçiyor. Etaba gidiyor.

Yokuşun en dik yerlerinde Dumoloin son domestiğini yitiriyor. Ancak Nibali ve Quintana'dan atak gelmiyor. Thibaut Pinot atak yapıyor. Arkada Quintana bir ara Nibali grubundan kopuyor ama domestikleri Nibali'ye yetiştiriyor. Dumoulin 30 saniye geride.

Etabı Landa alıyor. Genel Klasmancılardan Pinot iyi zaman çalıyor. 38 saniye geride kalan Dumoulin mayoyu kaybediyor, ancak farkı büyütmemeyi başarıyor.

Klasmanlar


Etap Fotoğrafı

Turistik



Inninchen İtalya'nın Avusturya Almancası konuşulan Güney Tirol bölgesinde, yukarda resmi bulunan 3 Zinnen dağlarının eteklerinde bir kent. Dolayısıyla yemekler Avusturya yemekleri.

Patatesli Pressknödel.

Patatesli Soğanlı Bauerngröstl.


Parçalı pancake Kaiserschmarrn.

Piancavallo ise Dolomitelerin Trieste'ye varan ova ile birleştiği bölgede bir kayak merkezi. Trieste başkentli  Friuli-Venezia Giulia bölgesinde bulunuyor. Daha önceki etaplarda gittiğimiz Ladin bölgesi gibi, Friuli de Latince'ye yakın başka bir dil.

Lahanalı Verze alla Carnica.


Erikli Gnochi Gnocchi di prunge.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem