100. Giro d'Italia - Tappa 15 - Valdengo>Bergamo - 199 km - Zorluk 4/5

Tanıtım
Bisiklet takviminin 5 anıtsal yarışından biri olan son bahar klasiği Il Lombardia'nın neredeyse birebir rotasının kullanıldığı bir etap. Kaçış için son şans. Bergamo eski şehre girilip çıkılan son kısım da zorlayıcı olacak.

Sonuç - Özet Videosu

Selvino yokuşunun inişinde Quintana düşerek inişlerde sorun yaşayabileceğini gösterdi. Pembe mayosu ile pelotonda otorite sahibi olan Dumoulin Quintana'nın son yokuş öncesi yetişmesi için pelotonu yavaşlattı ve inanılmaz bir centilmenlik örneği gösterdi.

Kaçışa kalabilecek son etap olması nedeniyle kaçış ne kadar denese de peloton öyle bir tempo koydu ki son yokuş öncesi yakalanan 5 kişilik grubun şansı hiç gerçekçi düzeye gelmedi. Bergamo çıkışında  bu sene Liege-Bastogne-Liege'de yaptığı tarz uzun soluklu atağı deneyen Bob Jungels (HOL-Quickstep), tüm genel klasmancıların katıldığı sprinti alarak etap galibi oldu. Quintana Bob Jungels'in rüzgar tünelinde kalarak 2. olup 6 saniyelik zaman bonusu topladı.

Akıllarda kalan kötü bir an da Astana'nın Michele Scarponi'nin ölümünden sonra Genel Klasmandaki tek umudu olan Estonya'lı Kangert'in pelotonun arkasında kalıp bir trafik levhasını göremeyip çarpması oldu:



Klasmanlar


Etap Fotosu
Kaynak: Gruber Images.

Turistik


Valdengo Alp'lerin eteklerinde muhteşem bir kasaba.


Ris an Cagun.

Koyu çam balı Melata.


Bergamo Milan metropolü ile birleşmek üzere olan, Bergamo Alplerinin eteğinde bir şehir. En sevdiğim ressam Caravaggio'nun memleketi Merisi de bu bölgede. Son tırmanışın olduğu eski şehir ve etrafındaki dağlar ziyaret edilmeli. Güzel bir web sitesi yapmışlar.

Casoncelli: İrmikten mantı.

İtalyan kuymakı Polenta.

Polenta e osei adındaki kek.






Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem