La Vuelta 2016 Özeti - 3

21. Etap - Las Rozas > Madrid - 104 km - Düz

Harita

Son turu dışında geçit töreni için seyredilecek bir etap.

Profil

 

Özet

Pete Kennaugh (Sky)'ın da aralarında bulunduğu bir kaçış son tura kadar yakalanmamayı başarıyor. Etixx-QuickStep, Orica-BikeExchange ve Giant-Alpecin farkı 1:20'den yukarı çıkartmıyor ve sprint finişine kalıyoruz.

Orica-BikeExchange tüm sprint takımarını geride bırakarak etabı alıyor. Bunu bu turda etap alan Jens Keukeleire'nin çektiği, kendisi de bu turda bir etap alan Magnus Cort Nielsen ile başardı. Bu turdaki 4. etap galibiyetleri ve genel klasmanda 3. ve 6.lar. Çok iyi bir takım, umarım gelecek sene devam ederler.

Sonuç

Quintana  (COL - Movistar) genel klasman, Fraile (ESP - Dimension Data) Dağların Kralı, Felline (Trek-Segafredo) puan klasmanı, BMC de takım klasmanını alıyor.


Multimedya 

Son metreler:


Özet:


20. Etap -  Benitorm > Alto de Aitana - 193.2 km - Dağlık

Harita

 Profil

Alto de Aitana yokuşına kadar 4 tane 2. kategori yokuş var. Dağların Kralı mayosu hala belirlenmedi. Sky'ın ve Orica'nın da erken atak yapma olasılığı var. Atak olmasa bile 21 kilometrelik son yokuş atak şansı verecek:

Özet


İlk yokuşa King Ellisonde çok hızlı girdi. 500 metre kala duvara tosluyor ve puanları en büyük rakibi Fraile’ye bırakıyor.

İlk yokuşun inişinde Froome bir atak yapıyor, ancak Chavez, Quintana ve Valverde takip ediyor onu. Contador arkada kalıyor.

Tinkoff ve pelotonun geri kalanı Contador ile birlikte kaçan liderler grubunu yakalıyor. 

Robert Gesink (Lotto NL Jumbo) ve Mathias Frank (IAM Cycling)’in de aralarında bulunduğu 7 kişilik bir grup 25 saniye fark oluşturuyor.

Sondan bir önceki yokuşta Kenny Elissonde 1 yokuş puanı alıyor. Çok heyecanlı olduğu için hata yaptığı günde en azından bir puan aldı. Ama yetmeyecek.
Sondan bir önceki yokuşun inişinde 44 km kala Chavez atak yapıyor pelotonun önünde. 20 saniye fark yapıyor:


Peloton 8 km geride. Froome inişte atak yapıyor. ama fark yapamıyor.

Takım arkadaşı Damien Howson Chavez’e son yokuşta eşlik ediyor. 40 saniye. Contador tempo yapıyor, ama takım arkadaşı kalmadı. Son yokuşa yorgun girecek.
Luis Leon Sanchez (Astana) and Rudy Molard (Cofidis) Aitana yokuşuna 1:35 fark ile giriyor takipçiler ile. Peloton 8 dakika geride. Kaçışa kalacak, ama kaçıştan kime?

Damien Howson (Orica - BikeExchange) son yokuşta da Chavez için herşeyini verdikten sonra Chavez'i kendi kaderini yazmaya bırakıyor. 1:45 fark. Chavez iyi çalışmalı.

Simon Yates (Orica - BikeExchange) ve Andrew Talansky (Cannondale - Drapac) atak yapıyor, Contador tek başına pelotonu çekip onları geri alıyor. 1:47 geride Chavez'in. Contador'un işi çok zor. 
Sanchez tek başına atak yapıyor 10 km kala ve 24 saniye açıyor. Çok erken bir atak.
Takipten Darwin Atapuma (BMC), Mathias Frank (IAM Cycling), Robert Gesink and Pierre Latour (AG2R - La Mondiale) hızı arttırıyorlar ve farkı 20 saniyeye düşürüyorlar. Atapuma bir kez daha atak yapıyor.
Bu arada Peloton'da Valverde ölümüne tempo yapıyor, Froome atağını engellemek için. Süper domestik böyle olunur.
Latour ve Atapuma yalnız kalıyorlar en önce. 2 km kala Latour bir kaç atak yapıyor ama Atapuma arkasında. Latour etabı alıyor! Trek'ten Fabio Felline az kaldı Atapuma'yı yakalıyordu.Yeşil Mayo Felline'nin!
Benim saydığım 4 atak oldu Froome'un. Hepsinde Quintana cevap veriyor. En sonunda Quintana Froome'u geride bırakarak kırmızı mayo ile Madrid'e girmeyi garantiliyor. Froome alkışlayarak geçiyor son çizgiyi.

Chavez Contador'a 1:25 fark atarak 3.lüğü garantiliyor. Kolombiya için güzel haber!

Sonuç


Multimedya

Genel Klasman'nın finişi:


Etap finişi:


Etap özeti:

Summary - Stage 20 (Benidorm / Alto Aitana... paylaşan: la_vuelta

Orica Bike Exchange Backpass:


Son 4 Km: 4-1 km. 1 km.

19. Etap -  Xàbia > Calp - 37 km - Bireysel Zamana Karşı

Harita

 

Profil

Sonuç

Froome Quintana'ya 2:16 fark atarak etabı alıyor. Fark 1:21'e düşüyor, ve yarınki uzun ve zor yokuş finişli etap tam bir final olacak.

Contador Chavez'i egale ediyor ve podyuma yaklaşıyor. Fark 1:11.


Multimedya

Froome Etap Sonu:


Quintana Etap Sonu:

18. Etap - Requena > Gandía - 200 km - Düz

Harita

Valencia bölgesinin içlerinden Gandia sahiline çevrilecek pedallar. Çapraz rüzgar pelotonu bölmez ise sprint finişi muhtemel.

Profil

 Son gün Mardrid sprinti dışındaki son spinte uygun etap.

Özet

6 km. den itibaren 5 kişilik bir kaçış grubu oluşuyor. His Higness Rolland (Cannondale) ve Japon bisikletçi Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo) de içinde bu grubun.

Kaçış 100 km kala farkı rüzgara karşın 6 dakikada tutuyor.

Giant-Alpecin biraz farkı kapamaya çalışıyor. Daha sonra yükü çekme işini Ettix-Quickstep devrealıyor pelotonun. 11 km kala kaçış yakalanıyor.

İspanya Turu'nun dağlık etaplardan oluşması nedeniyle sprinterler ve sprint trenleri çok kaliteli değil. Son kilometrelerde sprint treni yerine sürekli bir hızlanmaya güvenen Danimarkalı Magnus Cort Nielsen (Orica Bike Exchange) etabı alıyor. Orica için harika bir tur devam ediyor.

Sonuç

Yarınki kişisel zamana karşı öncesi genel klasmanda değişen birşey yok. 



Multimedya

Son metreler: 


Özet:

17. Etap - Castellon > Llucena. Camins Del Penyagolosa - 177.5km - Dağlık

Harita

Sahilde rüzgar tehlikesine maruz kaldıktan sonra Valencia'nın dağlık içlerine doğru çıkıyoruz. Rüzgar tehlikesi geçse de sıcak çok kavurucu olacak.

Profil

Etap'ın başında 2. kategori bir yokuş var.

Son yokuş Alto Mas de la Costa için yarış direktörü Javier Guillen Vuelta tarihinin en zor yokuşu diyor. Hem uzun hem dik bir yokuş ve teknik olarak zor olduğu söyleniyor:

Tahmin

Cycling Quotes'e göre Froome ve Quintana arasında geçecek.

İlk yokuş'ta Sky bir atak yapabilir. Ardından bir kaçış oluşması mümkün. Bu Kaçış'ın  tek şansı son yokuşa büyük bir farkla girmek. Güçlü bir kaçış oluşur ve beraber çalışırlarsa başarabilirler. Sky'ın kondisyonuna göre belirlenecek kaçışın şansı.

Froome'un fark yaratabileceği bir etap. Çok heyecanlı olacak.

Özet

KM 3 - Tiago Machado (Katusha)ve 6 diğer bisikletçi ilk kaçışı yapıyor.

KM 10 - Axel Domont (AG2R - La Mondiale), Omar Fraile and Jaco Venter (Dimension Data) and Lilian Calmejane (Direct Energie) ikinci kaçışı yapıyor.

KM 14 - Kaçış yakalanıtor.

KM 18 - Matvey Mamykin'nın  (Katusha) başlattığı kaçışa Sky'dan beklendiği üzere David Lopez katılıyor. Gianluca Brambilla (Etixx - Quick Step) de arkalarından gidiyor. Ancak yakalanıyorlar.

KM 20 - Omar Fraile (Dimension Data) 5, Alexandre Gezniez (FDJ) 3 puan alıyor ilk kategori yokuşta. Beklenen kaçış olmadı.

KM 38 - 26 kişillik bir kaçış grubu sadece 2 km dayanabiliyor. İpin ucunu sıkı tutuyor Sky.

KM47 - 2 Sky'lı, 2 Movistar'lının da içinde bulunduğu 27 kişilik bir kaçış 1:40'lik fark oluşturuyor.

KM68 - 27 kişilik kaçış 4 dakika fark yaratıyor. Movistar'dan Imanol Erviti and José Herrada, Sky'dan Michal Golas and Leopold König, LottoNL - Jumbo'dan bir etap ve bir de ikinciliği olan Robert Gesink de kaçışta. Güçlü bir grup.

KM70 - BMC'nin Amerikalı genel klasmancısı Tejay Van Garderen abondone oluyor.

KM77 - Orica Bike Exchange'in de iki bisikletçisi kaçışta. Chavez kaçarsa diye bekliyorlar. Tüm Genel Klasman'cıların 2 domestiği kaçışta. Fark 5 dakika.

KM 87 - Movistar farkı 5:20'de tutuyor. Haimar Zubeldia (Trek - Segafredo) kaçıştaki en iyi genel klasmancı, 32:56 geride.

KM 100 - Fark 6:35.

KM 107 - Fark 7 dakika. 3. kategori yokuşun sonuna varmak üzereler. Son yokuşu bekleyeceğiz.

KM 144 - Dario Cataldo (Astana),  Mathias Frank (IAM Cycling) kaçıştan da kopuyorlar. 15 saniye fark oluştu. Movistar yakalamak için tempo yapıyor kaçışta.

KM 157.5 - Liderler 20 saniyeye çıkarıyor farkı.

KM 162 - Fark 20 saniye. Peloton 6 dakika geride.

KM 175 - 2.5 km kala Frank bir atak yaptı.

Ana grup 3 kmyi geçti. Movistar Quintana'yı en önde koruyorlar.

Son KM - Frank önde girdi. Gesink atak yapıyor bir grupla.
Önce Chavez sonra Contador atak yaptı. Contador Chavez'i geçti. Cevap yok.

Quintana Contador'u geçti. Orica'lılar takip ediyor. Froome arkada kaldı.

Etap Frank'ın, 2. König, 3. Gesink.

Chavez atak yaptı, Froome 2-3 sn geride. Contador açtı arayı ama Froome en sonunda yakaladı. İlk 4 aynı zamanla bitirdi. Çok zor bir yokuş olduğu için fark olmadı

Sonuç

Multimedya

Turistik Notlar

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem