Besiktas Günlügü: FB1- BJK1 (Karanliktan aydinliga)


Hakan'nin hediyelerinden biriyle acildi mac. Golu yiyene kadar sahayi iyi kullanan, ne yaptigini bilen takim bizdik. Gol'den ikinci yariya kadar ne yaptigimizi bilmeden oynamamizda Ekrem ve Hakan'nin sakatliklari da etkendi. Sakatliklar olsun, hakemle ve birbirleriyle didisen futbolcular olsun, ilk yarida topun oyunda kaldigi dakika 20'yi gecmedi. Bu sirada Fenerbahce %100'lük bir sürü pozisyonu harcadi. Cenk'in kurtardigi bir Alex sutu bence macin donum noktasiydi.

Ikinci yarida hamle ustunlugu elinde olan Aykut Kocaman bence yapilabilecek en kotu degisiklikleri yapti. Once Fenerbahce'nin en dirisi Emre'yi sonra top yapan adami Alex'i oyundan aldi. Bu degisiklile bir ara topla oynama yuzdemiz %70lere kadar cikti. Ancak topla oynamaya puan vermiyorlar, bu dakikalarda bir pozisyona girdigimizi soyleyemem. Kurdugumuz baskinin sonucunu Schuster'in risk alarak Nobre yerine degil ikinci ortasaha savunmacimiz -hatta 5. defansimiz- Aurelio'nun yerine aldigi Bobo'nun yaptirdigi penalti ile aldik. Gecen sezon asker ocaginda ikinci elden duydugum penalti kabusundan son penaltiyi seyretmedim. Penaltidan sonra gol pozisyonu olmadi.

Basladigimiz kadro belki en iyi kadromuz degildi. Iki sakatlik ile oyuna mudahele sansi azalan Schuster yine de en iyi mudaheleyi yapti. Topa sahip olmayi seviyoruz, ve topa sahipken heyecanlanmadan oyun yapabiliyoruz. Dunya capinda iki futbolcumuzdan Quaresma'nin hirsi Guti'nin paslari beni aglatiyor. Besiktas'lilarin kufur etmeden 90 dakika tezahurati ile birlesince karanlik baslayan gecenin aydinliga ciktigini soyleyebiliriz.

Karanlik taraflara gelince, buraya bir ara ayagi dolasarak duserken bulundugu durumun resmini cektiren Nihat'i yazmak gerek. Bir tane olumlu hareketini hatirlamiyorum. Hakan'nin yerini iyiden iyiye Cenk'e birakmasi gerekli gibime geliyor. Nobre tek forvet olur mu sorusuna cevabim hala hayir. Son olarak Ibrahim Toraman'nin anasina topluca kufur eden Turkiye'nin en ust duzey taraftarina hic sasirmiyorum. Fenerbahce Klübünün baskani ayaga kalkip el kol hareketleriyle kufur ederse, eski Genel Kurmay Baskani da Baskanin arkasindan ayaga firlarsa, Fenerbahce tribunleri küfürlü tezahürat ederler.

Fenerbahce'ye gelmisken macin ikinci yarisi tirnaklarini yiyen Aykut Kocaman bence Fenerbahce'deki en buyuk sorun. Fenerbahce'nin kadrosunu yonetecek teknik bilgiye sahip oldugu kanisinda degilim. Takima karsi bir guvensizlik oldugu ikinci yari ya heyecandan cit cikartamayan ya da Ibrahim Toraman'a küfür eden taraftarinin tepkilerinden belli. Inonu'de Fener'e yenildigimiz maclarda cok yasadigimiz biz durumdur, ondan biliyorum.

Velhasil kelam, Kadikoy'de 3 puan muhtesem, 1 puan hedeflenen, 0 puan uzulunen bir skor olurdu. Ikincisini aldik, umutluyuz.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem