2010-2011 Besiktas Gunlugü: Besiktas 0 - IBB 2


Macin ilk 20 dakikasindaki baskimizdan gol cikarabilsek bu maci alirdik. Ilk yirmi dakikadaki baski sonüp IBB dengeyi saglayinca Besiktasli dostlarima mail attim, biz böyle giderse golu yeriz diye. Nitekim cok da beklemedik golu yemek icin. Golu yedikten sonra da top bizde olsa da kaleci Cenk, Ferrari, Ersan, sisirme topu asmayan taktiksel variyasyonda kanserojen bir oyun oynadik. Hak ede ede yenildik, Super Lig'e ciktiklarindan beri belalimiz olan IBB'yi tebrik etmek lazim. Mactan aklima kalanlar sunlar:
  • Schuster ileride Holosko'yu, orta sahada Delgado'yu deneyerek belki kafasindaki sorulari cevaplamak istedi. Ilk cevabini almis olacak ki kalbimde Arjantin'li kontenjanindan yer alan, kac senedir Zurih macinda yaptigi patlamanin devamini bekledigim Delgado'yu yolladi. Bu kadar insiyatif almayan bir topcu'yu Besiktas'imda gormek istemiyorum. Cakma Brezilya'li Japon'umuzdan medet umacagiz bu gidisle Guti'nin dinlendirildigi maclarda. Onu da kalbimdeki Tsubasa kontenjanina yazmam gerekecek artik.
  • Nihat'in bittiginin resmi oyundan cikarken onu isliklayanlara laf sokar gibi alkis tutmasiydi. Kendiyle sorunlari oldugu besbelli. Bu kadar kotu oynadiktan sonra ne bekliyordu? Kaldi ki isliklardan rahatsiz olan Kutu'nun baslattigi "Besiktas'in cocuguu Nihat Kahveci" tezahurati hemen akabinde geldi. Besiktas'in cocuguysan taraftara laf sokar gibi hareketlerde bulunmayacaksin.
  • Kaleci Cenk iyi ama Rustu'yu kendine cok ornek almis. Kan Parasi diye adlandirdigimiz ani ve gereksiz heyecan yukseltici olaylara cok giriyor.
  • Ferrari'nin neden Schuster'in istenmeyen adami oldugunu yavas yavas anliyorum. Yeni transfer Ersan iyi bir mac cikardi. Eger devre arasina Sivok'un donme durumu olursa, Zapo Ersan Sivok karsisinda ona da yol gozukebilir.
  • Schuster ofsayt taktigini cok seviyor. Iyi de isledi. Ancak burada kendi takimindan baska birinin performansina da guvenmen gerekiyor. O adam ise yan hakem. Umarim canimiz cok yanmaz.
  • Nobre-Holosko bir kabus bence. Resimde ayni topa heyecanla vurduktan sonra verdikleri degisik tepkiler var.
Ruhumuzda olmeyen optimist bu macin Ispanya'nin Dünya Kupasi'nda yasadigi Isvicre yenilgisine benzedigini dusunmek istiyor. Bazi dogrularin anlasilmasi icin belki de gerekliydi. Nedir bu dogrular? Besiktas'in golcusu Bobo, orta sahadasi Necip-Ernst-Guti'dir. 

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem