Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Spor'u yakindan takip etmeyenleriniz olabilir. Onun icin olanlari kisaca size özetleyeyim. Galatasaray Basketbol Takimi sezon öncesi Avrupa'ya özel bir turnuvaya gidiyor. Cemal Nalga adli bir oyuncusu 5 mac cezali. Bu turnuvada sahada yer aliyor, ama takim arkadasinin formasiyla oynuyor. Türkiye Basketbol Federasyonuna ise macta oynamamis gibi gosteriliyor. Boylece Cemal Nalga sezona hem hazir giriyor, hem de cezasini cekmekten kurtuluyor. Asagilik bir kurnazlik örnegi. Türkiye'nin en büyük camialarindan birine, kendini Galatasaray Lisesi gelenegine adamis bir camiaya yakismayan, bu yuzden beni cok uzen bir kurnazlik hem de.

Galatasaray Klübü kendi icinde hemen cezalari veriyor. Sira Basketbol Federasyonuna geliyor. Disiplin talimatnamesinde ACIK ACIK yaziyor: Basketbol Federasyonunu kandiran takim lig dusurulur. Su an linki bulamiyorum, ama acik acik yaziyor bu.

Eyyamci Federasyon ne yapiyor? Lig dusurmuyor, ama lig dusurmeye es deger bir ceza veriyor. Cemal Nalga'nin oynadigi tum maclarda puan siliniyor. Ama neye göre böyle bir karar verildigi muallak. Kanunu olmayan bir ceza veriliyor.

Bir anda herkes bu acik hukuk ihlaline odaklaniyor, ve tahkim kurulu bu karari bozuyor. Simdi Galatasaray'in 14 puani var. Kimse lig dusurulme cezasi neden verilmedi diye sormuyor. (*)

Bu bambaska yine asagilik bir kurnazlik ornegi kanimca. Kamuoyunun balik hafizaligini goz onunde bulundurup, ceza vermeme. Bizi aptal yerine koyma acikcasi.

Allah'in cezasi "Kol kirilir, yen icinde kalir" Atasözü'müzün bir baska bir gerceklemesi. Kirila kirila saglam kemigimiz kalmadi. Sadece sporda degil, her isimizde boyle bu...

(*) Geri aliyorum, Kaan Kural ve Murat Kosova acik acik soylemisler

Kaan Kural'in aciklamalari.
Murat Kosova'nin aciklamalari.

Comments

Can said…
spordan soğuyorum artık
Ahmet C. Toker said…
spor'dan degil, profesyonel spor liglerinden soguyorsun. ben de aynen oyle hissediyorum.
aepikman said…
İbne tahkim ibne federasyon, sahtekar cincon. Artık herkes birbirinin formasını giyip çıksın. Olayı duyduğumda tek isteğim ligden düşmekti ama ibnelerin götü yemedi.
Ahmet C. Toker said…
aydin baskan, cimbom kumeye :)!

senin gibi dusununen galatasaraylilar umarim cogunluktadir. takip ediyor musun forumlari?
aepikman said…
yok bakmiyorum ama bi bakayim ne diyolarmis forumlarda

Popular posts from this blog

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem