Hepimiz Kürt'üz!

Hrant Dink cenazesinde herkesin elindeki slogani herkes hatirlar. Hepimiz Hrant'iz. Ezilenin ile, bu trajik örnekte ise sokak ortasinda haince arkadan vurularak öldürlen ile empati kurmanin daha güzel bir anlatimini dusunemiyorum. Herseyi sahiplenme amacim yok, ama bu kalibi Türk kamuoyuna kazandiran Besiktas tribünleri idi. Kirmizi kart gösterdigi oyuncunun adini hatirlamayip, zenci arkadas diye gecistiren hakeme tepki olarak "Hepimiz Zenciyiz" pankartini asan Besiktas tribunleri idi. Eto Barcelona'da oynarken maruz kaldigi irkci tezahüratlar ardindan -Isvicre'de gerceklesen referandum ile iyice ayuka cikti Avrupa'daki irkcilik- "Hepimiz Eto'yuz" yazan yine Besiktaslilar oldu. Besiktas ile ic ice olan bir arkadasim "Hepimiz Hrant'iz" fikrinin yine bir Besiktaslodan ciktigini söylemisti o gün. Dogrulugunu kanitlayamam, ama yine de Besiktas taraftarinin irkcilik konusunda duyarliligi kanimca tartisilmaz.

Is memleketin beyaz zencilerine gelince ayni duyarliligi göstermek bir Besiktas'li olarak icimden geciyor. "Hepimiz Kürt'üz" hem biraz ütopik, hem de polis kordonundan gecirilmesi acisindan imkansiz bir pankart olur, ama "Hepimiz Diyarbakirliyiz" pankarti beni cok mutlu eder, ve Besiktasli kardeslerime yakistiridigim da budur. Bu bicak kesmis siyasi atmosferde bu bile belki cok zor olacak. Ama en azindan baska tribunlerde gördügümüz irkci tezahüratlar umarim olmaz. Farkimiz var diyoruz, farkimizi burada göstermeliyiz.

Diyarbakirli kardeslerim, umarim bugun sahada centilmence "savasir" ve sizi yeneriz. Saha disinda da umudum "barismamiz." Bugun saha disinda:

"Hepimiz Kürtüz, Hepimiz Diyarbakirliyiz!"

Comments

Can said…
sen maç öncesi yazmışsın ben maç sonrası yazdım ama yazılan duygular aynı
aepikman said…
Helal olsun Beşiktaş'lılara
Ahmet C. Toker said…
@can
bloguna yaptim yorumumu.

@aydin
burada yapilan besiktaslilik degil insanliktir. senin gibi galatasarylilar, bal yemeyen yigit gibi fenerliler de aynisini yaparlardi. sorun her camiada baska kafasizlarin bulunmasi. bunlarin bazilarinin baslara oynamasi.

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem