Guns of Exarchia (*)

The people of the cradle of democracy are giving another great example of courage and humanity, by standing against the tyranny of the coercive force monopoly in modern society, which we call the "Police." No sir, you cannot get away with killing a young boy at will...



When they kick out your front door
How you gonna come?
With your hands on your head
Or on the trigger of your gun

When the law break in
How you gonna go?
Shot down on the pavement
Or waiting in death row

You can crush us
You can bruise us
But you'll have to answer to
Oh, Guns of Brixton

(*) Athens district around the Politechnical University where the protests got started

Comments

myagli said…
courage and humanity oyle mi?

ntvmsnbc nin yalancisiyim (http://www.ntvmsnbc.com/news/468651.asp):
..........
Yunanistan’ın çeşitli kentlerinde iş yerlerini ve evlerini korumak için sokağa inen vatandaşlarla kendilerini anarşist ve iktidar karşıtı olarak tanımlayan maskeli gruplar arasında yer yer çatışmalar çıktığı bildirildi.

İşyeri sahiplerinin mağazalarında yatıp kalkmaya başladığı, özellikle yağma olaylarında çok sayıda yabancı göçmenin gözaltına alındığı belirtildi.
...........
Ahmet C. Toker said…
oncelikle cesaret ve insanlik kelimelerimi neden sectigimi anlatayim. silahli polislere taslarla sopalarla saldirmak cesaret ister. ellerindeki silahlari istedikleri gibi havaya acan guyya insanlari korumakla yukumlu polislere bas kaldirmak cesaret ister.

insanlik gucsuz olanin yaninda olmayi gerektirir. vurulan ile olmayi gerektirir. insanligin paradoksal bir baska yonu de insan olup ofkelendi mi "mantigini" kaybetmektir. ya da soyle soyleyeyim, boyun egmemektir dogru olsa da bazi kurallara. böyle kara bir yönü de vardir.

dikkat edersen verilen zarar mala, cana degil. mala verilen zarari da bizi korumakla yukumlu oldugu icin bizden vergi alan, o polislere o mermileri veren devlet odemelidir. sorumlusu odur.

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem