Last.fm on the charge

Pumped up with 280 million dollars by CBS my favorite music site last.fm is going into the "new artist promotion" territory occupied by myspace.

Artists or labels can now upload video and audio to last.fm servers with its Promote Your Music program. Developed as a software to match music taste of users to new artists, I believe last.fm has a competetive advantage over myspace. It will be interesting to watch if this technological -and stylistic in my opinion- advantage will suffice last.fm to penetrate myspace territory.

Comments

thuan said…
so CBS is taking on Fox... myspace is already too much of a monster... aside from the social profile component they have the convergence of blogging , media hosting (music and photos)... soon enough they'll be THE portal for advertisement
Diego said…
sevgili Ahmet Cehalet, bu dot-com furyasinin bir sure dindikten sonra yeniden, hem de bu sefer insanlarin kendilerini ifade etmesi temeli uzerinde tekrar esmesi konusunda ne dusunuyorsun?
Ahmet C. Toker said…
bu konuda iki yorumum var.

1-web2.0 balonu olacak mi?

bu soruya cevabim hayir. gecen seferden iki fark var. ilk olarak yatirimcilar eski ingiliz atasözü "thee who burneth his toung with milk, shall blowth on his yogurt"'nu gerceklercesine daha akilli davraniyorlar. belli bir basariyi yakalamis sirketlere gidiyor yatirimlar. 56klik modem oldugu günlerde bugünkü feedler tarzi seyler deneyen sirketlere akmiyor. liberal bir bakis acisindan bakarsak o sirketlere o günlerde paralar akmasa bugünkü blogdan tut feedlere birsurü teknolojiye sahip olamayacaktir. cünkü unutmamak gerekir ki basarisizlik basariya giden bir yoldur.

ikinci olarak bugün "barriers of entry" 90larin sonlarina göre daha düsük. feed burner örneginde oldugu, last.fm örneginde oldugu gibi buyuk yatirimlar gerekli degil ilk ürünler icin. bu aslinda ilk gercegi destekler yan bir gercek.

dolayisiyla dusuk giris bariyerleri nedeniyle bir cok basarili olma sansi olan ürün cikacak, ve basarili olmaya en yakin olanlari daha deneyimli yatirimcilarca destklenecek. dolayisiyla web2.0 balonu olmayacak bence.

2- insanlarin kendini ifade etme temeli üzerine para kazanmak konusundaki dusunceleriniz nedir?

2007nin basinda time geleneksel oldugu üzere yilin insanini secti. bu sene kapakta youtube'un bilindik cercevesi ortasinda da bir ayna vardi. yilin adami ise bendim. humanist bir insan olarak herkese kendini ifade etme, otoriteye karsi cikma, ve evrenin merkezinde olma sansi veren insan bazli tüm ürünlere iyi gözle bakiyor, bunu saglayarak para kazananlara da saygi duyuyorum.
Diego said…
tabi saygi duyarsin seni libos

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem