Hrant Dink assassinated




A prominent Armenian-Turkish journalist Hrant Dink was assassinated today by unknown gunman outside his office in Istanbul. I am shocked. I will write down my thoughts when the mist clears out a bit. I condemn this murder, and see it as another strike by those who do not want a free democratic society in Turkey. I hope this murder does not remain unsolved like Ugur Mumcu's or Taner Kislali's... We as Turks have to see that we will not be able to advance in any way until we have a society where the free thinkers are not under threat...

http://www.ntvmsnbc.com/news/397538.asp

Comments

siyahbeyaz said…
oglum bugun turk tarihide yine kallesce ve korkakca bir olay yasandı,uzuntum buyuk anlatamam biz turkler , ben bu degilim ,sen ve senin gibileride bu degil biliyorum bu cehalet ve bilemedigim korkakca milliyetcilik bu degil.akıl calısma ve basarı,herhalde insanlıgın turkun de gelecegi bu olmalı.korkamamalyız sadece ve sadece ulkene yararlı ve bu garip insanları nasıl ve ne sekilde hamasi olayların dısında tutarak ,gelecegimize faydalı olabiliriz. beni kanım aklıselim ve sevecenliktir.calısmaktır ,onurdur,aptalca gururlu olmak yerine insanlıga,bireye,yasam hakkına saygı duyarak ,dini,milliyetciligi dusunmeden faydalı olmaktır.insanları sev ,kim olursa olsun sadece sev.
Umut Ozek said…
Yine ayni senaryo tekrar edilecek, yine delinin tekini yakalayip munferit bir olay, arkasinda orgut izi yok deyip olayi kapatacaklar.Zaten ilk aciklamalardan da belli olacak olanlar. Adalet bakaninin ilk aciklamasi, daha onceki butun siyasilerin buna benzer olaylardan sonra yaptiklari aciklamalarin aynisi "Provokasyon". Olaya direk olarak provokasyon olarak yaklasmak, bir-iki kendini bilmezin yaptigi sey olarak gormek olayin hemen ilk dakikadan ne kadar basite indirgenmek istendigini gosteriyor zaten.

Abdi Ipekci olduruldu, noldu? M. Ali Agca adinda kullanildigi son derece belli olan ve kullanildigini zaten her firsatta soyleyen bir adam yakalandi, Turkiyenin en siki korunan askeri cezaevinden kacirildi. Kim kacirdi, nasil kacirildi mechul. Olayin arkasinda olan kisiler kendilerine birsey yapilmayacagi garantisi verildikten sonra ellerini kollarini sallaya sallaya, Turkiye sizinle gurur duyuyor nidalariyla gelmediler mi? Bahcelievler'de 7 genci kurbanlik koyun gibi katleden adamlar sacma sapan suclardan 2 yil yatip serbest kalmadilar mi? Ugur Mumcunun katledildikten sonra olay yerindeki kanitlari belediye ekipleri supurmedi mi?

Neyse, icimi karartiyor bu isler. Ulkenin dogusu ve guneydogusu bu kadar kotu durumdayken, bu kadar issiz, bu kadar egitimsiz, bu kadar manipule edilmeye musait insan sokaklarda dolasirken, ulkenin gundeminin sacma sapan seviyesiz polemiklerle ve magazinle dolu olmasi daha da dusundurucu. Cunku batidaki insanlar birak cozum uretmeyi, daha sorunun vehametinden bile habersizler ki bu en beteri. Ulkenin bir yarisi diger yarisina can guvenligi sebebiyle gidemiyor, bundan daha acikli birsey olabilir mi?

O yuzden bu ulkede aykiri soylemde bulunanlar yine yok edilir, millet yine anlamsiz polemiklerle uyusturulur, yine unutulur.


Fikirlerine hic katilmasam da yine Mehmet Akif hakli cikti. “Tarih tekerrürden ibarettir derler. Hiç ders alınsaydı, tekerrür eder miydi tarih?”
siyahbeyaz said…
ilk heyacn ile senin blog na baktım ve sadece ozandan bır cevap gordum.netrasan geldi bana bloglarınızda nelerinize tanık oldum yorumlarınızı hep onemdedim ve ısrarla onemseyecegim.ama bir donem bu,biliyorsunuz birinci duya savası bosnada bır mecnubun olayı ile basladı doguyu batıyı unutalım bir insan oldu ve bu insan turkıye de yasıyorum ben bu ulkenin insanıyım dıyordu fikkırlre ayrı olabilir,ama bu ulkede yasayan senın ve benin
m gibi biri idi ama oldu yasam hakkını sadece ve sadece vade alır,gelecek sizlerle diyorum ama bizimde gelecegimize sahip cıkın bu ulkeyi ataturk genclere emanet etti,ama lamburu lımburu yok sahip cıkın ve bizleride sizlere emanat ettik bizi ve yasadıgınız ulkeyı aklı seliminiz ile koruyun,oldurmeye musade etmeyin yasama hakkına ne olusa olsun sahip cıkın uzuntuluym
Ahmet C. Toker said…
Yorumu yazan Umut Ozek'ti baba, Ozan'la bi konuyu tartistik ama blogun'a ekleyemedi daha.

Goruslerine tamamen katiliyorum, kendi bloguna da yazarsan bunlari sevinirim. Genclerin yeni fikirler uretmeye oldugu kadar senin gibi fikir sahibi tecrubeli insanlarin da fikirlerine ihtiyaci var.

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem